Ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης στους νεκρούς, από την επίθεση στη Δαμασκό

Οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας υψηλόβαθμος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε προάστιο της Δαμασκού ανέφεραν ιρανικά και συριακά μέσα ενημέρωσης, καθώς και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το συριακό πρακτορείο SANA μετέδωσε ότι από το πλήγμα καταστράφηκε το προξενείο του Ιράν στη Συρία. «Ισραηλινά πλήγματα έβαλαν στο στόχαστρο ένα κτίριο στη συνοικία Μαζέχ της Δαμασκού», μια περιοχή όπου στεγάζονται πολλές πρεσβείες και τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών, μετέδωσε το πρακτορείο. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο είπε ότι το κτίριο δίπλα στην πρεσβεία του Ιράν καταστράφηκε ολοσχερώς.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ο Ρεζά Ζαχεντί, ηγετικό στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης.

Σύμφωνα με τον ιρανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Nournews, ο πρεσβευτής του Ιράν Χοσεΐν Ακμπαρί και η οικογένειά του δεν τραυματίστηκαν.

Πηγή:cnn.gr

Δειτε Επισης

Να αποκατασταθεί αμέσως η ανεμπόδιστη είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ζητά ο ΟΗΕ
Λιβερία, Κολομβία, Λετονία, Μπαχρέιν και Κονγκό στο ΣΑ ΟΗΕ το 2026
Πακιστανός δολοφόνησε 17χρονη influencer του TikTok γιατί δεν απαντούσε στα μηνύματά του
Κανόνες της ΕΕ για ευημερία σκύλων και γάτων προωθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πήρε τους… δρόμους η σκόνη από τη Σαχάρα-Έφτασε στην Καραϊβική, πάει και στις ΗΠΑ
Κατά επιβολής ποινής σε αιτήτρια διεθνούς προστασίας που έφτασε με παιδιά στην Ιταλία το ΔΕΕ
Πενήντα «υπεράριθμοι» ελέφαντες θα σφαγιαστούν σε έναν φυσικό δρυμό της Ζιμπάμπουε
Οι ΗΠΑ θα μειώσουν στρατιωτική παρουσία στη Συρία
Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας μετά την αποχώρηση των ακροδεξιών από την Κυβέρνηση
Αυτοκινητοπομπή βοήθειας ΟΗΕ χτυπήθηκε στο Νταρφούρ-Αναφέρθηκαν πολλαπλές απώλειες