Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα το e-justice, ψάχνουν ακόμα τις λύσεις στα προβλήματα

Συσκέψεις επί συσκέψεων, ανταλλαγή απόψεων και στη μέση το πολυδιαφημιζόμενο e-justice, το οποίο, από την αρχή της εφαρμογής του, αντί να βοηθήσει, παρουσίασε δυσλειτουργίες με αποτέλεσμα να βραχυκυκλώσει το σύστημα που... ολημερίς το χτίζανε.

Μιλώντας στον REPORTER, το μέλος του Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λεμεσού, Λουΐζα Πρωτόπαπα, ανέφερε ότι όλα τα ζητήματα που προέκυψαν, τέθηκαν επί τάπητος, με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, να βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με όλους τους αρμόδιους φορείς, ούτως ώστε να διαπιστωθεί πώς θα επιλυθούν τα ζητήματα, αλλά και πώς θα επανέλθει το σύστημα, στην σωστή του βάση.

Σύμφωνα με την Λουΐζα Πρωτόπαπα, στο πλαίσιο της συζήτησης έχει παρουσιαστεί η μεθοδολογία επαναφοράς του συστήματος, η οποία μελετάται, ωστόσο για την ώρα, όπως σημείωσε, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επίλυση των προβλημάτων. Εντούτοις, εξήγησε πως δόθηκε ένα χρονικό περιθώριο κάποιων μηνών, με στόχο να συνεχιστεί η ουσιαστική συζήτηση για το πώς το σύστημα θα βοηθήσει τους δικηγόρους, ούτως ώστε η επαναφορά του να γίνει στη σωστή βάση.

Ο δικηγορικός σύλλογος χαιρετίζει τις ενέργειες που γίνονται, ενώ, όπως σημείωσε η Λουΐζα Πρωτόπαπα, υπάρχει καλή διάθεση απ΄ όλους για επίλυση των προβλημάτων. Ωστόσο, ο Δικηγορικός Σύλλογος θέτει κόκκινες γραμμές, ζητώντας το εξωτερικό σύστημα του e-justice να είναι λειτουργικό, ώστε να μπορούν οι δικηγόροι να κάνουν την δουλειά τους, σημειώνοντας με νόημα ότι το σύστημα θα πρέπει να εξυπηρετεί τους δικηγόρους και όχι οι δικηγόροι να εξυπηρετούν το σύστημα.

Προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε προ ημερών και η σύσκεψη στο Υφυπουργείο Καινοτομίας, εκεί όπου καταγράφηκαν εισηγήσεις από τους κατεξοχήν χρήστες, εισηγήσεις που αφορούν την βελτίωση του συστήματος.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο Καινοτομίας, στο παρόν στάδιο η συζήτηση επικεντρώνεται στην εξεύρεση λύσεων, ενώ και η ανάδοχος εταιρεία έδωσε εισηγήσεις για διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες και αξιολογούνται.

Παράλληλα, όπως σημειώνεται από πλευράς του Υφυπουργείου, η διαδικασία για να λειτουργήσει το σύστημα όπως πρέπει, είναι πολύπλοκη και θα πρέπει να γίνεται σταδιακά, σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι το όλο εγχείρημα τέθηκε και στο μικροσκόπιο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η οποία διαπίστωσε λάθη, τόσο σε σχέση με την διαδικασία ανάθεσης, όσο και με την διαδικασία εκπόνησης του όλου εγχειρήματος, το οποίο κόστισε συνολικά €5,816,500 συν ΦΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γεφύρι της Άρτας το e-justice-Δίνει χρόνο για επίλυση των προβλημάτων ο ΠΔΣ πριν την... ετυμηγορία

Δειτε Επισης

Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι