Επανέρχονται οι μοναχοί, «εξάψαλμος» σε Αστυνομία-Αρνήθηκαν την καταγγελία τους και τους έδιωξαν

Αντεπιτίθενται στον Μητροπολίτη Ταμασού οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, οι οποίοι προχωρούν επίσημα σε καταγγελία κατά των Αρχών, σε σχέση με τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Μονή.

Μετά την καταγγελία του Ισαία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των δικηγόρων των δυο εμπλεκόμενων μοναχών, στους οποίους καταλογίζονται οικονομικές απάτες και ερωτικές περιπτύξεις, θέλησαν να προβούν σε καταγγελία στην Αστυνομία, αναφορικά με την παράνομη στέρηση της ελευθερίας τους, καθώς και την κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, αστυνομικοί από τέσσερις σταθμούς αρνήθηκαν να πάρουν καταθέσεις από τους μοναχούς, με τους δικηγόρους τους να αναφέρουν, πως πρόκειται να προβούν σε καταγγελία ενώπιον της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, καθώς και στον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «ενημερώνουμε το κοινό πως δύο μοναχοί της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ είχαν εμφανιστεί σε τέσσερις Αστυνομικούς Σταθμούς της επαρχίας Λευκωσίας ώστε να καταγγείλουν τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής διά την απαγωγή τους, την παράνομη στέρηση της ελευθερίας τους, την παράνομη κατακράτηση των περιουσιακών τους στοιχείων, την εξασφάλιση της υπογραφής τους υπό πίεση και απειλών επί εγγράφων, ώστε να ενοχοποιήσουν τον Γέροντα Νεκτάριο και τον Αρχιμανδρίτη Πορφύριο, εντούτοις όμως κάθε αστυνομική διεύθυνση αρνήθηκε να λάβει την καταγγελία τους και τους έδιωξαν».

Οι εν λόγω μοναχοί, προστίθεται στην ανακοίνωση, «έχουν προχωρήσει σε άμεση καταγγελία εις στον Πρόεδρο και Μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας. Επίσης, έχουν γνωστοποιήσει το παράπονο τους εις στο Αρχηγείο της Αστυνομίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγέλλουν και οι μοναχοί τον Ησαΐα στις Αρχές-Οι κουκουλοφόροι, οι €450.000 για προεκλογικό και η πιθανή εμπλοκή αστυνομικών

Απορρίπτει η Αστυνομία τους ισχυρισμούς

Τις καταθέσεις των μοναχών που έλαβαν οι Αρχές, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, ο οποίος ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση, είπε ότι δεν ευσταθούν ισχυρισμοί μοναχών ότι η Αστυνομία αρνήθηκε να τους πάρει κατάθεση όταν αυτοί αποτάθηκαν σε αστυνομικούς σταθμούς.

Συμπλήρωσε ότι η Αστυνομία ενημέρωσε τους μοναχούς πως η κατάθεσή τους θα λαμβανόταν σήμερα καθώς θα επικοινωνούσαν μαζί τους οι ανακριτές, όπως και έγινε, με τις καταθέσεις να έχουν πλέον ληφθεί.

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται, συμπλήρωσε ο κ. Ανδρέου, προσθέτοντας ότι με βάση την αρχική κατάθεση της Μητρόπολης Ταμασού ερευνώνται ζητήματα οικονομικής φύσεως.

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη 57χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε από το Εφετείο Ρώσος εκζητούμενος
Ξεκίνησε η συζήτηση για δημοσίευση των σημείων που τοποθετούν κάμερες-Στόχος η μείωση της καχυποψίας
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς για δολοφονία Θανάση-Προκλήσεις και βαριές κουβέντες από τον τότε σταθμάρχη
Υπό οκταήμερη κράτηση επτά ανήλικοι για την αιματηρή συμπλοκή σε parking στη Λάρνακα
Αναζητεί οκτώ πρόσωπα η Αστυνομία που επιτέθηκαν σε τουρίστα στην Αγία Νάπα (pics)
Πληροφοριοδότης πίσω από τις συλλήψεις βαρυποινίτη και επιχειρηματιών-Μίλησε για διαμοιρασμό €50,000 εβδομαδιαίως
Σε έξαρση οι απάτες με SMS για δήθεν πληρωμή εξωδίκων-Απέσπασαν 2.000 ευρώ από 56χρονο
Σε επίπεδο Κόκκινου Συναγερμού ο κίνδυνος για δασικές πυρκαγιές το Σάββατο
Ξυλοφόρτωσαν και έστειλαν στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο κοντά στην Πρεσβεία του Ισραήλ