Καταγγέλλουν και οι μοναχοί τον Ησαΐα στις Αρχές-Οι κουκουλοφόροι, οι €450.000 για προεκλογικό και η πιθανή εμπλοκή αστυνομικών

Παρά την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, πως η πιθανή εμπλοκή της Αστυνομίας σε σχέση με τα όσα αποκαλύπτονται γύρω από την Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, θα έρθει μετά την ολοκλήρωση του Συνοδικού Δικαστηρίου, εντούτοις, λίγες ώρες αργότερα, προέβη σε επίσημη καταγγελία, για οικονομικής φύσεως αδικήματα, ο Μητροπολίτης Ταμασού, με την Αστυνομία να ανακοινώνει έναρξη έρευνας. Μια εξέλιξη που ήρθε μετά και από αντιδράσεις και επικρίσεις κατά των θεσμών, που δεν παρενέβησαν αυτεπάγγελτα, δεδομένου πως και από τις δύο πλευρές, καταλογίζονται σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Ο Μητροπολίτης Ησαίας προέβη χθες σε καταγγελία στην Αστυνομία, δίνοντας πολύωρη κατάθεση σε σχέση με τα στοιχεία που έχει ενώπιον του, τα οποία επικεντρώνονται στις 800 χιλιάδες που εντοπίστηκε στην κατοχή μοναχού και που γίνεται λόγος, πως επρόκειτο για χρήματα από πιστούς, καθώς και με ένα διαμέρισμα που απέκτησε ο ένας εκ των δύο εμπλεκόμενων μοναχών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, ο οποίος μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο, η κατάθεση του Ησαία ήταν πολύωρη, ενώ όπως είπε, αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις και από άλλα πρόσωπα, ενώ θα ληφθούν επιπρόσθετα στοιχεία.

Οι έρευνες, όπως είπε, βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και πρόκειται για μεγάλο ανακριτικό έργο, ενώ σήμερα, αφού ληφθούν κάποιες επιπρόσθετες καταθέσεις, θα διαφανεί ποια αδικήματα προκύπτουν.

Κατάθεση, θεωρείται δεδομένο πως θα δώσουν και οι δύο μοναχοί, στους οποίους καταλογίζονται οικονομικές απάτες και ερωτικές περιπτύξεις, οι οποίοι ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προβαίνουν και οι ίδιοι σε καταγγελία στην Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγαίνουν στην αντεπίθεση οι δύο μοναχοί-Καταγγέλλουν τρόμο κι απειλές, δίνουν διευκρινίσεις για «ροζ σκάνδαλο»

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον τους, εντός της ημέρας αναμένεται να προβούν σε επίσημη καταγγελία, η οποία θα στρέφεται κατά του Μητροπολίτη Ταμασού, αναφορικά με τον τρόπο που ενήργησε, αφού όπως καταγγέλλεται, ο Ησαίας, συνοδευόμενος από 30 άτομα, μπούκαραν στο Μοναστήρι και υπέβαλαν τους μοναχούς σε εξαντλητική ανάκριση, κρατώντας τους παράνομα και με τη βία. Μάλιστα, θα γίνει λόγος και για πιθανή εμπλοκή αστυνομικών, αφού όπως μας αναφέρθηκε, «τα άτομα έφεραν κουκούλες και δεν αποκλείεται να υπήρχαν μέλη της Δύναμης, δεδομένου πως ο Μητροπολίτης έχει συγγένεια πρώτου βαθμού με αστυνομικό».

Περαιτέρω, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι μοναχοί θα καταγγείλουν τον Μητροπολίτη για κατάσχεση του ποσού των 800 ευρώ, αφού θεωρούν πως δεν έχει εξουσία να προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες, καθώς δεν είναι αστυνομικός, ενώ θα ζητήσουν από την Αστυνομία να διεξάγει έρευνες και για την παράνομη καταγραφή και επεξεργασία οπτικοακουστικού υλικού.

Επιπρόσθετα, οι μοναχοί θα αναφερθούν και στα όσα καταλόγιζε μοναχός στην επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο στον Ησαία, σε σχέση με χρήματα που παρέδιδαν στον Μητροπολίτη μέσα σε τσάντες και φακέλους. Πρόκειται για ποσό 450 χιλιάδων, που όπως ισχυρίζονται οι μοναχοί, απαίτησε ο Ησαίας για την προεκλογική του εκστρατεία. «Σε μία περίπτωση μάλιστα, του τα παρέδωσα εγώ προσωπικά στο χώρο στάθμευσης της Μητρόπολης, σε μία τσάντα του φαρμακείου», υποστηρίζει ο μοναχός στην επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο, ενώ προβαίνει και σε εκτίμηση πως, «όταν ο Γέροντας Νεκτάριος, του ζήτησε άμεσα την επιστροφή των χρημάτων, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κατασκεύασε αυτή την υπόθεση εναντίον του Γέροντα Νεκτάριου και του Αρχιμανδρίτη Πορφύριου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστολή κατά Ησαία στην Ιερά Σύνοδο από μοναχό-«Του παρέδιδε μαύρα χρήματα σε τσάντες και φακέλους»

Δειτε Επισης

Γυναίκα έκλεψε το πορτοφόλι 89χρονου στην Ορόκλινη-Τον παρέσυρε με το όχημά της και τον εγκατέλειψε
Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ρατσιστικά περιστατικά το 2023-Επιθέσεις για καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό
Οδεύει προς... καταδίκη το e-justice, δεν επιλύονται τα προβλήματα-«Αγορεύσεις» για την τύχη του συστήματος
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού