Καταδικάζει την επίθεση των Χούθι κατά του Πλοίου True Confidence το ΚΝΕ

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ΚΝΕ) καταδικάζει απερίφραστα την πυραυλική επίθεση κατά του εμπορικού πλοίου, “True Confidence”, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τριών μελών του πληρώματός και τον τραυματισμό τουλάχιστον άλλων τεσσάρωων, την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024, στη Ερυθρά Θάλασσα.

Σε ανακοίνωση του το Επιμελητήριο εκφράζει τα ειλικρινά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των ναυτικών που έχασαν την ζωή τους και ευχές για την ανεύρεση των ελλειπόντων και γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

«Η απώλεια ζωής αθώων και ανυπεράσπιστων ναυτικών στο πλαίσιο των επιθέσεων κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, αποτελεί μια άκρως απαράδεκτη και επικίνδυνη εξέλιξη και καθιστά πλέον επιτακτική την ανάγκη όπως» τονίζει το ΚΝΕ, υποδεικνύοντας πως τα κράτη και η διεθνής έννομη κοινότητα θα πρέπει να λάβουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των εμπορικών πλοίων που πλέουν στη συγκεκριμένη περιοχή και του προσωπικού τους.

Η Ένωση Ευρωπαίων Εφοπλιστών συζήτησε τις επιθέσεις κατά πλοίων

Εξάλλου, σε ξεχωριστή ανακοίνωση του ΚΝΕ αναφέρεται ότι η Ένωση Ευρωπαίων Εφοπλιστών, η οποία περιλαμβάνει τις εθνικές ενώσεις πλοιοκτητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποίησε τη τακτική συνεδρία του Διοικητικού της Συμβουλίου στις 7 Μαρτίου 2024, στις Βρυξέλλες κατά την οποία επανατονίστηκε η  επείγουσα και επιτακτική πλέον ανάγκη, τα κράτη να παρέχουν επαρκή προστασία στη Ναυτιλία και τους ανυπεράσπιστους ναυτικούς.

Συζητήθηκαν επίσης η εφαρμογή μέτρων περεταίρω μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου και την προτεραιότητα σε καύσιμα χαμηλών και μηδενικών ρύπων για τη Ναυτιλία, τη ναυτική ασφάλεια, τη φορολογία, την χρηματοδότηση πλοίων, τους μισθούς των ναυτικών, την οικονομική ασφάλεια καθώς και τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στην συνεδρία εκ μέρους της κυπριακής ναυτιλιακής βιομηχανίας συμμετείχαν οι Φίλιππος Φιλής, Νικόλας Χατζηιωάννου και Θωμάς Καζάκος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε επιτόπου αξιολόγηση της φοιτητικής εστίας του Δήμου Πάφου προχώρησε ο Φαίδωνος
Για κινητά, κλιματιστικά και στολές συζήτησαν μεταξύ άλλων ΥΠΑΝ και ΠΣΕΜ
Σε απλοποίηση διαδικασιών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική επιμένει η Κύπρος
Έχει εντοπιστεί το 52% των αγνοουμένων-Ταυτοποιήθηκαν 1.047 από τους 2.002
O ΕΟΑ Λεμεσού στηρίζει την ύπαιθρο και τα χωριά της Λεμεσού
Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου
Ανεξήγητες διαφοροποιήσεις στις τιμές εισαγωγής καυσίμων διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Στη Βουλή η εξαίρεση από διατμηματικές προαγωγές για προϊστάμενους νοσηλευτές
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση της Περιοδικής Έκθεσης Κύπρου
Αποσύρεται από την αγορά συσκευή φρυγανιέρας (pic)