Επιστολή κατά Ησαία στην Ιερά Σύνοδο από μοναχό-«Του παρέδιδε μαύρα χρήματα σε τσάντες και φακέλους»

Συνεχίζεται να σείεται η Εκκλησία, στον απόηχο των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από την Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, με τους δύο μοναχούς, στους οποίους καταλογίζονται οικονομικές ατασθαλίες και ροζ σκάνδαλο, να βγαίνουν στην αντεπίθεση και να διαψεύδουν τα όσα αναφέρονται, ενώ δείχνουν εγκληματικές συμπεριφορές πίσω από τις «ομολογίες τους».

Προς αυτή την κατεύθυνση στρέφεται και γραπτές επιστολές που αποστάλθηκαν στην Ιερά Σύνοδο, στην οποία παράλληλα, διατυπώνονται σοβαροί ισχυρισμοί, οικονομικής φύσεως, κατά του Μητροπολίτη Ησαϊα, ο οποίος ήταν αυτός που εισέβαλε στην Μονή μετά τις καταγγελίες που έφθασαν ενώπιον του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγαίνουν στην αντεπίθεση οι δύο μοναχοί-Καταγγέλλουν τρόμο κι απειλές, δίνουν διευκρινίσεις για «ροζ σκάνδαλο»

Συνολικά αποστάλθηκαν τρεις επιστολές, από τρεις μοναχούς της Μονής Οσίου Αββακούμ, στο Φτερικούδι. Οι δύο επιστολές, όπως έκαναν γνωστό και οι δικηγόροι τους, ήταν από τον Ηγούμενο της Μονής και έναν αρχιμανδρίτη, οι οποίοι κατηγορούνται από τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαία, για οικονομικής και σεξουαλικής φύσεως αδικήματα.

Η τρίτη επιστολή, προέρχεται από έταιρο μοναχό της Μονής, ο οποίος μάλιστα, προχωρά σε φοβερές καταγγελίες κατά του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαία, υποστηρίζοντας πως ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, του κατέβαλε κατά διαστήματα μεγάλα χρηματικά ποσά σε σακούλες.

Μάλιστα, όπως και οι δύο άλλοι μοναχοί, έτσι κι αυτός, καταγγέλλει, ότι φυλακίστηκε στην απομόνωση για πολλές ώρες και πως υπέγραψε ένα έγγραφο που του δόθηκε, στο οποίο ουσιαστικά παραδεχόταν, πως αυτός έβαζε μύρο στον Σταυρό για να ξεγελά τους πιστούς και να χρηματίζεται από τα δήθεν θαύματα.

Σε άλλο σημείο της επιστολής του προς την Ιερά Σύνοδο, ο μοναχός ισχυρίζεται ότι στην παρουσία του, ο Ηγούμενος Νεκτάριος, παρέδιδε τεράστια χρηματικά ποσά στον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, τα οποία είχαν τοποθετήσει σε φάκελο και τσάντες». Στην καταγγελία του εξηγεί πως τα χρήματα παραδίδονταν «ως μαύρα», δηλαδή αδήλωτα και κρυφά λεφτά.

«Σε μία περίπτωση μάλιστα, του τα παρέδωσα εγώ προσωπικά στο χώρο στάθμευσης της Μητρόπολης, σε μία τσάντα του φαρμακείου», υποστηρίζει ο Μοναχός.

Μάλιστα προβαίνει και σε εκτίμηση πως, «όταν ο Γέροντας Νεκτάριος, του ζήτησε άμεσα την επιστροφή των χρημάτων, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κατασκεύασε αυτή την υπόθεση εναντίον του Γέροντα Νεκτάριου και του Αρχιμανδρίτη Πορφύριου».

«Διά της παρούσας επιβεβαιώνω προς στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας Κύπρου, ότι μετά την παράνομη φυλάκιση μου και την απομόνωση μου για πολλές ώρες μετά από εντολή του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, με έβαλε υπό συνθήκες απειλών και φόβου να υπογράψω ένα προδιατυπωμένο έγγραφο με το οποίο παραδέχθηκα πως εγώ κατ' εντολήν του Γέροντα Νεκτάριου Γεωργίου έβαζα μύρο στο Σταυρό ώστε να ξεγελάσει τους πιστούς και να χρηματίζεται από τα δήθεν θαύματα του Σταυρού».

Όπως αναφέρει ο συγκεκριμένος μοναχός, ο ίδιος δεν επιθυμούσε να υπογράψει, ωστόσο δεν είχε άλλη επιλογή, αφού απειλήθηκε, από τον Μητροπολίτη Ησαία πως έχει στην κατοχή του σχετικό βίντεο. «Εγώ δεν επιθυμούσα να υπογράψω κάτι τέτοιο, όμως δεν είχα άλλη επιλογή, αφού με απείλησε ότι είχε στην κατοχή του βίντεο που έδειχνε ότι εγώ τοποθετούσα μύρο στο Σταυρό, ενώ του εξήγησα ότι δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Αντιθέτως εγώ του είπα ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και πρόκειται για τοποθέτηση οινοπνεύματος διά την αντιμετώπιση μεταδοτικών ιών και του Covid 19».

Ο ίδιος μοναχός προσθέτει πως, «οι παραδοχές μου που φαίνονται στο κείμενο που φέρει την υπογραφή μου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και με την παρούσα γραπτή μου δήλωση αναιρώ και ανακαλώ στα όσα αναφέρονται στο κείμενο αυτό. Αρνούμαι επίσης κατηγορηματικά την παραδοχή που έχω κάνει και ανακαλώ, ότι το χρηματοκιβώτιο ανήκει στην Μονή, αντιθέτως ανήκει στον Γέροντα Νεκτάριο Γεωργίου».,

Την εν λόγω επιστολή δημοσίευσε η εφημερίδα Πολίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραπέμπονται στο Συνοδικό Δικαστήριο, μετά την άρνηση τους να παρουσιαστούν στην Ιερά Σύνοδο οι δύο μοναχοί

Δειτε Επισης

Μοιραίο μπάνιο για γυναίκα στη Λεμεσό-Ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα
Στο κελί για τρεις μέρες η 25χρονη που λήστεψε και παρέσυρε με το όχημά της τον 89χρονο
Επιχείρησε να πηδήξει σε πισίνα από μπαλκόνι και τραυματίστηκε-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Συνελήφθη 60χρονος που καταζητείτο για θανατηφόρο που σημειώθηκε το 2006
Γυναίκα έκλεψε το πορτοφόλι 89χρονου στην Ορόκλινη-Τον παρέσυρε με το όχημά της και τον εγκατέλειψε
Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ρατσιστικά περιστατικά το 2023-Επιθέσεις για καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό
Οδεύει προς... καταδίκη το e-justice, δεν επιλύονται τα προβλήματα-«Αγορεύσεις» για την τύχη του συστήματος
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας