Έχτισαν αντιπαράθεση με αφορμή πολυκατοικία με παρανομίες Αρμεύτης- Νικολαΐδη

Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στους υποψηφίους για τη Δημαρχία Λεμεσού, Γιάννη Αρμεύτη και Νίκο Νικολαΐδη, με αφορμή δημοσίευμα που συνέδεε το αρχιτεκτονικό γραφείο του κ. Αρμεύτη με κτίριο στη Λεμεσό, με πολυκατοικία που ανεγέρθη χωρίς άδεια, με επιπλέον ορόφους και πάνω από αρχαία. Ο κ. Αρμεύτης έστρεψε τα πυρά του στον δήμαρχο Λεμεσού, κάνοντας λόγο για διαβολή, λάσπη και συνειδητή παραπληροφόρηση, με τον Νίκο Νικολαΐδη να απαντά «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Αρμεύτης ανέφερε πως «το αρχιτεκτονικό μου γραφείο ανέλαβε καθορισμένο εύρος εργασιών και συγκεκριμένα τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του έργου για σκοπούς έκδοσης των απαιτούμενων αδειών (πολεοδομική και οικοδομής) και μόνο, χωρίς δηλαδή να αναλάβει τη μελέτη και επίβλεψη των εργασιών που θα γίνονταν στο τεμάχιο. Αυτό τεκμηριώνεται από επιστολές που προωθήθηκαν προς το Τμήμα Αρχαιοτήτων στις 21 Απριλίου 2023, αλλά και προς την ιδιοκτήτρια εταιρεία και τον Δήμο Λεμεσού στις 29 Μαΐου 2023. Την ευθύνη για τις εργασίες και την επίβλεψη του έργου είχε η ιδιοκτήτρια εταιρεία, η οποία είναι και εργοληπτική, γεγονός που επιβεβαιώνεται από επιστολή της προς τον Δήμο στις 16 Ιουνίου 2023. Η δική μας εμπλοκή με το έργο ολοκληρώθηκε με την υποβολή των αρχιτεκτονικών σχεδίων».

Έστρεψε, ταυτόχρονα, τα πυρά του προς τον Δημαρχο Λεμεσού και ανθυποψήφιό του, λέγοντας πως «είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο κ. Νικολαΐδης αντί να ασχοληθεί με την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν την πόλη κατά την επταετή θητεία του και τις υποσχέσεις που δεν υλοποίησε, προσπαθεί να διασωθεί με παρωχημένες πρακτικές ως επαγγελματίας πολιτικός. Με μια συνεχή προσπάθεια αμαύρωσης της εικόνας του ανθυποψηφίου του, μέσω διαβολής, λάσπης και συνειδητής παραπληροφόρησης».

Τέλος, ο κ. Αρμεύτης γνωστοποίησε πως «παράλληλα με αυτή την ανακοίνωση θα σταλεί επιστολή στην εφημερίδα «Αλήθεια» από τους δικηγόρους μας, με την οποία θα ζητούμε αποκατάσταση της αλήθειας επιφυλάσσοντας όλα μας τα δικαιώματα».

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Απαντώντας, ο Νίκος Νικολαΐδης, δήλωσε ότι «η ανακοίνωση του κ. Αρμεύτη πληροί απόλυτα την λαϊκή ρήση φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λεμεσού, «ο κ. Αρμεύτης, ως αρχιτέκτονας της οικοδομής, της οποίας οι εργασίες άρχισαν παράνομα χωρίς τις απαιτούμενες από το Δήμο άδειες οικοδομής, είχε απόλυτη ευθύνη να τηρήσει τις νόμιμες διαδικασίες και να συμβουλεύσει ανάλογα και τους ιδιοκτήτες. Παρ’ όλα αυτά, οι οικοδομικές εργασίες άρχισαν παράνομα χωρίς την εξασφάλιση των σχετικών αδειών», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως η επιστολή του προς τον Δήμο Λεμεσού (στην οποία αναφέρθηκε ο Γιάννης Αρμεύτης) σχετικά με την ευθύνη επίβλεψης της οικοδομής στάλθηκε στις 19/5/2023, ένα μήνα μετά την επιστολή του Τμήματος Αρχαιοτήτων προς τους Μελετητές.

«Οι σημερινές δικαιολογίες του κ. Αρμεύτη δεν είναι παρά μια προσπάθεια προκλητικής εκ των υστέρων συγκάλυψης των ευθυνών του», υποστήριξε ο κ. Νικολαΐδης. «Οι πολίτες αντιλαμβάνονται την τεράστια σύγκρουση συμφερόντων. Όποιος φιλοδοξεί να ηγηθεί στη Λεμεσό, οφείλει να δίνει το σωστό παράδειγμα. Ο κ. Αρμεύτης, την ίδια ώρα που λέει μεγάλα λόγια, σχεδιάζει πολεοδομικές παρανομίες στη Λεμεσό. Θέτει τα συμφέροντα των πελατών του πάνω από το συμφέρον της πόλης. Δεν είναι κατάλληλος για Δήμαρχος της Λεμεσού», κατέληξε.

Εγγράφει θέμα ο ΔΗΣΥ

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά, γνωστοποίησε την πρόθεση της παράταξης να εγγράψει θέμα στη Βουλή για το ζήτημα που προέκυψε.

«Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την ανέγερση πολυκατοικίας στη Λεμεσό χωρίς τις απαραίτητες άδειες είναι εξόχως σοβαρά και πρέπει να τύχουν άμεσης διερεύνησης.

Πολύ περισσότερο δε, αν και εφόσον εμπλέκεται στην υπόθεση αρχιτεκτονικό γραφείο το οποίο συνδέεται με υποψήφιο για τη θέση του Δημάρχου Λεμεσού», δήλωσε ο κ. Κουλλά.

Πρόσθεσε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα μελετήσει σε βάθος το θέμα και προτίθεται να το εγγράψει στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας