Επίθεση ΑΚΕΛ σε Χαρτσιώτη για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί ως συνήγορος Μητροπόλεων»

Επίθεση κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης, Μάριου Χαρτσιώτη, εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ, εκφράζοντας την ενόχλησή του για τις δηλώσεις του πως η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει έρευνα για τα σκάνδαλα στην Μονή Οσίου Αββακούμ, επειδή δεν υπάρχει καταγγελία. «Οι Αρχές οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους και απέναντι τους πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι ίσοι, είτε φοράνε ράσα είτε όχι», τόνισε η εκπρόσωπος του κόμματος, υποδεικνύοντας πως «ο κ. Χαρτσιώτης δεν μπορεί πλέον να σκέφτεται και να ενεργεί ως δικηγόρος, ούτε ως συνήγορος Μητροπόλεων».

Όπως δήλωσε το μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Μαρίνα Σάββα, «ο Υπουργός Δικαιοσύνης προέβη σήμερα σε δηλώσεις αναφορικά με την υπόθεση της Μονής του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι αναφέροντας ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης παρακολουθεί με διακριτικότητα την υπόθεση και ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει έρευνα αφού δεν υπάρχει καταγγελία».

«Είναι πρωτοφανές ο αρμόδιος Υπουργός αντί να επιδιώξει έρευνα και να δρομολογήσει τις ενδεδειγμένες διαδικασίες για μια υπόθεση που ενδέχεται να περιλαμβάνει εξαπάτηση, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και δόλο και άλλες ενδεχόμενα ποινικά κολάσιμες ενέργειες, ν’ αναφέρεται σε δημοσιεύματα και διαψεύσεις και να δίνει εκ των προτέρων άφεση», πρόσθεσε.

«Ο κ. Χαρτσιώτης δεν μπορεί πλέον να σκέφτεται και να ενεργεί ως δικηγόρος, ούτε ως συνήγορος Μητροπόλεων. Είναι πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Δικαιοσύνης και οφείλει να κινήσει τις διαδικασίες για να διερευνηθεί ποινικά μια τέτοια υπόθεση», υπέδειξε η κ. Σάββα.

Υπογράμμισε, τέλος, πως «οι αρχές οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους και απέναντι τους πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι ίσοι, είτε φοράνε ράσα είτε όχι».

Δειτε Επισης

Η θεσμική αντιπαράθεση, οι αναπόφευκτες πολιτικές αποφάσεις και οι μεταρρυθμίσεις στα σκαριά
Αυξημένοι παραμένουν οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα λένε επόπτες ΕΕ
Τατάρ: Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ήταν ως «τρίτο πραξικόπημα» και εμπόδιο στη λύση
Άνευ ανθυποψηφίου ανακηρύχθηκαν 29 Πρόεδροι και 117 μέλη κοινοτήτων στη Λεμεσό
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ η Ραουνά-Στο επίκεντρο το κράτος δικαίου
Εκτίμηση για ρόλο Κύπρου στη μεταφορά ανθρ. βοήθειας στη Γάζα από Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή
Ανέλυσαν σενάρια για ταχεία ανάπτυξη των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ Χριστοδουλίδης και CEO της Eni
Ανακήρυξη 29 κοινοταρχών χωρίς ανθυποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια Πάφου
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο οκτώ Κοινοτάρχες της Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ