Δεντροφύτευση στο Δασούδι για αποκατάσταση καταστροφής από ανεμοστρόβιλο (pics)

Το Τμήμα Δασών υλοποίησε τη δέσμευση του για δεντροφύτευση, προς αποκατάσταση της καταστροφής που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος, της 14ης Φεβρουαρίου, στο Δασούδι Λεμεσού. Περί τα 100 δέντρα ευκαλύπτου φυτεύτηκαν το πρωί της Παρασκευής, ενώ αναδάσωση θα γίνει και στην επίσης πληγείσα περιοχή Φασουρίου.

Η καταστροφή των δέντρων από τη θεομηνία και η αποκοπή όσων θεωρήθηκαν επικίνδυνα, από το Τμήμα Δασών, είχε προκαλέσει αντιδράσεις μερίδας πολιτών, που είχαν μάλιστα προχωρήσει σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο χώρο, στις 24 Φεβρουαρίου. Το Τμήμα Δασών είχε δώσει τότε διευκρινήσεις ότι θα προχωρούσε σε δεντροφυτεύσεις εντός δυο εβδομάδων και πως δεν τίθεται θέμα ανησυχίας για οποιαδήποτε εκμετάλλευση της περιοχής.

Σε δήλωση του, κατά τη διάρκεια της δεντροφύτευσης, ο Περιφερειακός Δασικός Λειτουργός Τροόδους Λοΐζος Λοΐζου, ανέφερε πως «σήμερα, το Τμήμα Δασών, σε συνεργασία με το Δήμο Γερμασόγειας και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, προβαίνει σε φύτευση της περιοχής η οποία έχει καταστραφεί από τη θεομηνία της 14ης Φεβρουαρίου».

300

«Φυτεύουμε πέραν των 100 δέντρων ευκαλύπτου, τα οποία είναι μεγάλα δέντρα, ύψους από 1,5 μέχρι 4 μέτρα και στόχος είναι να μεγαλώσουν γρήγορα, να καλύψουν το χώρο και να παρέχουν σκιά στον κόσμο που κινείται στην περιοχή του Δασουδιού», συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση ότι με τη σημερινή δεντροφύτευση διαψεύδονται οι φήμες περί εσκεμμένης αποκοπής δέντρων προς αναπτυξιακή εκμετάλλευση της περιοχής, ο κ. Λοΐζου τόνισε ότι το Δασούδι Λεμεσού είναι κρατική γη και «δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε κανέναν για οποιαδήποτε ανάπτυξη». «Το Τμήμα Δασών χρησιμοποιεί την περιοχή αυτή για ανάπτυξη και βελτίωση του πρασίνου, για να την χρησιμοποιεί ο κόσμος στην καθημερινή του ζωή», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι στην περιοχή του δάσους Φασουρίου, όπου καταστράφηκαν περίπου 100 ευκάλυπτοι από τον ανεμοστρόβιλο, το Τμήμα Δασών θα προχωρήσει σε αναδάσωση πολύ σύντομα, αφού πρώτα απομακρυνθεί η ξυλεία από τα δέντρα που αποκόπηκαν.

400

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, ανέφερε σε δηλώσεις πως «σήμερα διαψεύδονται στην πράξη όλες αυτές οι φήμες για αναπτύξεις στο Δασούδι» και υπογράμμισε πως «το Δασούδι είναι ένας πνεύμονας πρασίνου, ίσως ο μοναδικός που έμεινε επί του παραλιακού, τον διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού και δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να γίνει οτιδήποτε».

«Σήμερα υλοποιούμε στην πράξη αυτό που είχαμε υποσχεθεί όταν έγινε αυτή η ιστορία μετά τον ανεμοστρόβιλο», είπε και πρόσθεσε πως φυτεύεται διπλάσιος αριθμός δέντρων από αυτά που είχαν αποκοπεί.

Σε συνεννόηση με το Τμήμα Δασών, συνέχισε, «θα τα φροντίζουμε για να αποκαταστήσουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την ζημιά που έγινε».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Κορυφαίος σταθμός η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Εκνευρισμός Χριστοδουλίδη για διαρροές από Εθνικό-«Κάποιοι δεν τηρούν αυτά που συμφωνούμε»
Επανέλαβε τη θέση του για αίτημα παύσης Ελεγκτή ο ΠτΔ-«Δεν διασυνδέομαι με καμία πλευρά, έτοιμος να καταθέσω αν κληθώ»
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Η Ελλάδα αποχαιρέτησε με συγκίνηση και υπερηφάνεια την Ολυμπιακή Φλόγα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή