Έκπληξη συντεχνιών για την πρόταση του ΟΚΥπΥ για τις συλλογικές συμβάσεις

Έκπληξη αλλά και απογοήτευση γιατί στην πρόταση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εργαζομένων με συμβόλαια δεν περιλαμβάνονται αυτά τα οποία είχαν συμφωνηθεί, εκφράζουν οι συντεχνίες των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Σε κοινή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ, με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Δαμιανό, την οποία έδωσαν στην δημοσιότητα, οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ και ΔΕΟΚ καλούν τον ΟΚΥπΥ «να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παραμείνει στο πλαίσιο που έχει συζητηθεί και συμφωνηθεί» στην τελευταία συνάντηση που είχε με τις συντεχνίες, ενώπιον του Υπουργού Υγείας στις 6 Φεβρουαρίου 2024.

«Με έκπληξη και με απογοήτευση διαπιστώνουμε στην πρόταση σας για συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης ότι δεν περιλαμβάνονται αυτά στα οποία είχαμε καταλήξει ότι υπάρχει συναντίληψη μεταξύ ΟΚΥπΥ και Συντεχνιών όπως φάνηκε στις συζητήσεις που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα ενώπιων των δύο Υπουργών Υγείας αλλά και σε στο επίπεδο της Τεχνικής Επιτροπής που είχε συστηθεί για το θέμα», προσθέτουν. 

Αναφέρονται επίσης σε «εντελώς διαφορετική τοποθέτηση που εμπεριέχεται στην πρόταση σας σχετικά με την άμεση αναγκαιότητα για συμπερίληψη συμφωνημένων Δομών προσωπικού του ΟΚΥπΥ καθώς και για τις μισθολογικές αυξήσεις και συχνότητα καταβολής τους» και προσθέτουν ότι «η στάση αυτή του ΟΚΥπΥ δυστυχώς συνιστά πισωγύρισμα».

Παρά ταύτα, οι συντεχνίες αναφέρουν ότι θα καταγράψουν και θα σας αποστείλουν τις παρατηρήσεις τους επί του κειμένου που έχει αποστείλει ο ΟΚΥπΥ.

«Παράλληλα όμως και όπως έχει εξελιχτεί το ζήτημα κρίνουμε ότι χρειάζεται άμεσα να καθοριστεί συνάντηση ώστε να διαφανεί αν τελικά υπάρχει διάθεση από τον ΟΚΥπΥ για να βρεθεί κατάληξη που θα μας οδηγεί σε τελική συμφωνία», καταλήγουν οι συντεχνίες των εργαζομένων στον ΟΚΥπΥ.

Την επιστολή υπογράφουν ο ΓΓ της ΣΕΚ Αντρέας Μάτσας, η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Στρατής Ματθαίου και ο Πρόεδρος της ΔΕΟΚ Στέλιος Χριστοδούλου.

Πηγή: ΚΥΠΔ

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία