Μ. Κεραυνός: Συμμετοχή στον Great Sea Interconnector όταν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις

Πρόθεση της Kυβέρνησης είναι να συμμετάσχει στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας Ισραήλ (Great Sea Interconnector), νοουμένου ότι θα εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Ο κ. Κεραυνός κλήθηκε να σχολιάσει την προτροπή του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) στην Ελλάδα όπως επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο έργο με ποσό μέχρι €100 εκατ. Η έκκληση του ΑΔΜΗΕ έγινε με αφορμή τη συνάντηση που είχε στη Λευκωσία αντιπροσωπεία του Διαχειριστή με τον ΥΠΟΙΚ προχθές.

«Ακούσαμε με μεγάλη προσοχή την ενημέρωση από τον ΑΔΜΗΕ για το πού βρίσκεται το θέμα και τις σκέψεις τους για το πώς θα προχωρήσουν», ανέφερε ο κ. Κεραυνός απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έπειτα από συνάντηση με την Πρόεδρο της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης.

Ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι ο ίδιος εξήγησε τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για το θέμα, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ανέφερε στον ΑΔΜΗΕ ότι «αναγνωρίζουμε ότι έχει σημαντική γεωπολιτική αξία» το έργο αυτό.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ότι η υλοποίηση του έργου θα τερματίσει την ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου, ενώνοντας το νησί με τα ενεργειακά δίκτυα της Ευρώπης και προσφέροντας ενεργειακή ασφάλεια.

«Και από εκεί και πέρα, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η πρόθεσή μας είναι να συμμετάσχουμε (στο κεφάλαιο), νοουμένου ότι εκπληρωθούν κάποιες προϋποθέσεις που έχουμε θέσει ως Υπουργικό Συμβούλιο», πρόσθεσε ο κ. Κεραυνός.

«Πρόκειται», κατέληξε, «περί ενός μεγάλου πολύ ακριβού έργου, και πρέπει να σταθμίσουμε όλες τις παραμέτρους και το οικονομικό κόστος αλλά και οποιοδήποτε ρίσκο είναι δυνατόν να αναληφθεί ούτως, ώστε να ληφθεί τελική απόφαση από την κυβέρνηση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Κορυφαίος σταθμός η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Εξέπεμψε στα ίδια μήκη κύματος με τον Τατάρ ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Λύση με βάση ιστορικά και σημερινά δεδομένα»
Εκνευρισμός Χριστοδουλίδη για διαρροές από Εθνικό-«Κάποιοι δεν τηρούν αυτά που συμφωνούμε»
Επανέλαβε τη θέση του για αίτημα παύσης Ελεγκτή ο ΠτΔ-«Δεν διασυνδέομαι με καμία πλευρά, έτοιμος να καταθέσω αν κληθώ»
Έδωσε οδηγίες για ένσταση ο Ελεγκτής για την αίτηση της Εισαγγελίας-«Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη»
Στα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΑΜ-Επιθεώρησε και έδωσε οδηγίες
Επιστολή Αμερικάνων Βουλευτών σε Μπλίνκεν-«Απόδειξη αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας η Αμάλθεια»
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα