Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ-Δεν έμειναν ικανοποιημένοι με τις απαντήσεις για στελέχωση

Έξω από το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να βρεθούν στις 21 Μαρτίου 2024, οι εκπαιδευτικοί των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης και των προγραμμάτων ΔΡΑΣΕ, ως μία ένδειξη διαμαρτυρίας, για το γεγονός ότι το Υπουργείο δεν έδωσε ακόμη ξεκάθαρες απαντήσεις για τον τρόπο στελέχωσης την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ομόφωνη απόφαση για την λήψη απεργιακών μέτρων την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 και διαμαρτυρία την ίδια ημέρα στις 11:00πμ έξω από το ΥΠΑΝ αποφάσισαν οι Επιτροπές των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τα Υποστηρικτικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας που είναι μέλη των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι σε συνεδρία των επίτροπων, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από την συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας συζητήθηκε το θέμα της μελλοντικής απασχόλησης των ήδη απασχολούμενων για πολλά έτη στα Υποστηρικτικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΥΠΑΝ.

«Η Υπουργός απόφυγε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο θέμα συνέχισης της απασχόλησης των ήδη υπηρετούντων στα Προγράμματα και όπως ανάφερε δεν αποδέχεται κανένα διάλογο με χρονοδιάγραμμα. Η όλη στάση της Υπουργού οδηγεί σε ροκάνισμα του χρόνου μέχρι τέλος της σχολικής χρονιάς για να μην υπάρχει δυνατότητα δυναμικών αντιδράσεων υπεράσπισης των θέσεων εργασίας».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση προστίθεται πως «ως εκ τούτου η Υπουργός δε άφησε άλλη επιλογή για προστασία των θέσεων εργασίας των εργαζομένων οι οποίοι τα τελευταία δέκα χρόνια υπέστησαν εργασιακή εκμετάλλευση με την αγορά υπηρεσιών, καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και βιώσαν τον εργασιακό μεσαίωνα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 4 εκ. ευρώ
Συμφωνία για έναρξη διαπραγματεύσεων για αλλαγές στα δικαιώματα επιβατών και ευθύνη αερομεταφορέων
Ν. Χριστοδουλίδης: Το Δημοτικό Σχολείο ΕΛΕΝΕΙΟΝ έχει διαχρονική προσφορά στην παιδεία και όχι μόνον
Εισβολή πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού-Διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη (pics)
Μπήκε από τον Πρόεδρο ο θεμέλιος λίθος για την β' φάση ανάπτυξης... Ένα σημαντικό ορόσημο για τα κυπριακά αεροδρόμια (pics)
Η Βουλή ενέκρινε κανονισμούς για κρίσεις, προαγωγές και πειθαρχία στον στρατό
Εξουσιοδότηση ηγεσίας ΠΟΕΔ από Γενική Συνέλευση να διεκδικήσει αιτήματα με όλα τα νόμιμα μέσα
Θεσμοθετήθηκε η συμμετοχή γονιών στις διαβουλεύσεις για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση-Πέρασε η πρόταση ΕΛΑΜ
Η Βουλή ενέκρινε νόμο για τον πειθαρχικό έλεγχο και τη συνεχή εκπαίδευση των ιατρών
Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος για τον Τυχικό-Δεν αναστέλλεται η ποινή της έκπτωσης παρά την έφεση