Ανοίγει νέα χερσαία ανθρωπιστική δίοδος μεταξύ Ισραήλ-Γάζας τις επόμενες μέρες

Το Ισραήλ θα ανοίξει τις προσεχείς ημέρες νέα χερσαία δίοδο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας από το έδαφός του προς το κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, κατόπιν διπλωματικών πιέσεων εκ μέρους της Αιγύπτου.

Την πληροφορία μετέδωσε απόψε η κρατική ισραηλινή τηλεόραση, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές του στρατού, που επισημαίνουν ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η διάνοιξη δρόμου, ο οποίος αρχίζει από το ισραηλινό έδαφος και καταλήγει στις ακτές της κεντρικής Γάζας, μέσω του χωριού Τζιουχούρ Αλ-Ντικ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη από το προσεχές Σαββατοκύριακο, οχήματα με ανθρωπιστικό υλικό που θα έχουν περάσει τον έλεγχο ασφαλείας στο φυλάκιο Κέρεμ Σιαλόμ, στη συνέχεια θα προωθούνται στον νέο οδικό άξονα με προορισμό τη Γάζα, με έμφαση στο βόρειο τμήμα της.  

Το ισραηλινό κρατικό μέσο μετέδωσε ότι η διάνοιξη του νέου ανθρωπιστικού οδικού άξονα Ισραήλ-Γάζας αποτέλεσε το επίκεντρο των διαβουλεύσεων που είχε πρόσφατα στο Κάιρο ο Ισραηλινός στρατιωτικός συντονιστής των επιχειρήσεων σε Γάζα και Δυτική Όχθη, Γασάν Αλιάν, όπου αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου συνέστησαν στο Ισραήλ να λάβει μέτρα που θα προωθήσουν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ενόψει του ιερού μήνα του Ραμαζανίου.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε πτήση στη Μαγιόρκα, πήρε φωτιά το αεροσκάφος-Στους 18 οι τραυματίες
Απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν 20 κοριτσάκια που χάθηκαν από κατασκήνωση στο Τέξας
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα-«Η συνέχιση του πολέμου εξυπηρετεί τόσο το Ισραήλ όσο και τη Χαμάς»
Απόπειρα εμπρησμού σε συναγωγή στη Μελβούρνη-Αναζητείται ένας ύποπτος
Φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Στους 24 οι νεκροί, αγωνία για κορίτσια που ήταν σε κατασκήνωση και αγνοούνται
Προς εκεχειρία στη Γάζα-Τι περιλαμβάνει η πρόταση των ΗΠΑ την οποία αποδέχθηκε η Χαμάς
Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αστυνομικοί στη Γαλλία σκίζουν με μαχαίρια φουσκωτή βάρκα με μετανάστες
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ