Τατάρ: Θα αρχίσουμε νέες διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία βασισμένη σε δύο κυρίαρχα ίσα κράτη

Δεν είναι πλέον δυνατή η κατάληξη σε συμφωνία για το Κυπριακό με ομοσπονδιακή δομή, είπε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Πρέσβη της Τουρκίας στο Βερολίνο στο πλαίσιο επαφών που έχει στη γερμανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με δήλωση της «προεδρίας», μετά τη συνάντηση ο Τατάρ προέβη σε δηλώσεις. «Ποια είναι η αμαρτία και το έγκλημα των Τ/κ και υπόκεινται τέτοια άδικα εμπάργκο; Αυτές οι ενέργειες είναι ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα», ισχυρίστηκε.

Επέκρινε επίσης τον Γερμανό Πρόεδρο που επισκέφθηκε πρόσφατα την Κύπρο. Επανέλαβε ότι η Τουρκία υποστηρίζει την πολιτική για «κυριαρχία, λύση δύο ίσων κρατών».

Υποστήριξε ακόμα ότι η μη ύπαρξη στρατευμάτων και εγγυήσεων θα είναι το τέλος των Τ/κ και ότι δεν θα απεμπολήσουν ποτέ τις εγγυήσεις της Τουρκίας και την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων.

Είπε ότι θα αρχίσουν νέες και επίσημες διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία «βασισμένη σε δύο κυρίαρχα ίσα κράτη με αποδοχή της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς στάτους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένοι στα κατεχόμενα για την επικείμενη ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σέγκεν
Αφού δεν τους βγήκε ο ΟΤΚ, δόθηκε στο ψευδοκράτος καθεστώς παρατηρητή στην Τουρκική Ακαδημία
Υπέδειξε στον ΟΤΚ ότι θα πρέπει να δράσουν αλληλέγγυα με τους Τ/κ ο Φιντάν
Ονειρεύεται αναγνώριση του ψευδοκράτους και ξύπνιος ο Τατάρ
Επικρίνει την Κυβέρνηση για την στάση της για τη Γάζα το Volt
Μηχανικοί της ΕΤΥΦΑ στη Μαλαισία για επιτόπιο έλεγχο στον «Προμηθέα»
Έως 30 Ιουνίου οι δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων «Πόθεν Έσχες»
Iδιαίτερα σημαντική η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Στάρμερ στο Λονδίνο
Προκαλεί και από την Άτυπη Σύνοδο ΟΤΚ ο Ερντογάν-«Ένας τουρκογενής κόσμος χωρίς την ''τδβκ'' είναι ελλιπής»
Στην Άτυπη Σύνοδο του ΟΤΚ στη Βουδαπέστη ο Ερντογάν