Άμεσα διαθέσιμα ραντεβού και τα απογεύματα στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ

Oι ειδικοί ιατροί του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), εξυπηρετούν καθημερινά τους ασθενείς στα οκτώ νοσηλευτήρια του Οργανισμού, χωρίς λίστες αναμονής και με άμεσα διαθέσιμα ραντεβού και τις απογευματινές ώρες, ανακοίνωσε ο ΟΚΥπΥ.

Σε ανακοίνωση ο ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι η άμεση πρόσβαση όλων των πολιτών ανεξαιρέτως, σε ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες, με στόχο την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την κατάλληλη αντιμετώπιση παθήσεων, αποτελεί ένα από τους πιο βασικούς παράγοντες στην επιτυχή αντιμετώπισή τους και αποστολή του οργανισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει ο ΟΚΥπΥ, υλοποιεί αριθμό δράσεων στη βάση ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού πλάνου και προχώρησε στην αλλαγή των ωραρίων λειτουργίας των νοσηλευτηρίων του, παρέχοντας τη δυνατότητα διευθέτησης επισκέψεων και επεμβάσεων και τις απογευματινές ώρες σε αρκετές ειδικότητες.

Αναφορικά με τη διαδικασία διευθέτησης ραντεβού, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι αυτή είναι απλή και μπορεί να γίνει είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού στο www.shso.org.cy στην ενότητα «Κλείσε ραντεβού με ιατρό».

Προσθέτει ότι με την καταχώρηση του αιτήματος, αρμόδιος λειτουργός του ΟΚΥπΥ στο νοσηλευτήριο που εργάζεται ο ιατρός, επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τον πολίτη σε διάστημα που δεν ξεπερνά τις 48 ώρες, για τη διευθέτηση της επίσκεψης.

Εναλλακτικά οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα διευθέτησης ραντεβού τηλεφωνικώς, στους πιο κάτω αριθμούς:

Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας – 22603000

Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ – 22405000

Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού – 25801100

Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας – 24800500

Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου – 23200000

Γενικό Νοσοκομείο Πάφου – 26803100

Νοσοκομείο Τροόδους – 25806700

Νοσοκομείο Πόλις Χρυσοχούς - 26821800

Επιπλέον, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι, ως ο μεγαλύτερος πάροχος Υγείας στην Κύπρο, διαθέτει τους περισσότερους ειδικούς γιατρούς, όλων των ειδικοτήτων με πολυετή πείρα στην αντιμετώπιση απλών και περίπλοκων περιστατικών, καθώς και τον πλέον σύγχρονο ιατροτεχνικό εξοπλισμό.

Επιπρόσθετα, ο Οργανισμός αναφέρει ότι με το δίκτυο των νοσηλευτηρίων και Κέντρων Υγείας που διαθέτει, προσφέρει στους ασθενείς την δυνατότητα άμεσης παραπομπής σε ιατρό ή επαγγελματία άλλης ειδικότητας μέσα στο ίδιο νοσηλευτήριο, τόσο για τη διάγνωση όσο και για την ολιστική αντιμετώπιση των παθήσεων.

Τέλος, ο ΟΚΥπΥ καλεί το κοινό να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του στο www.shso.org.cy και να βρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις υπηρεσίες του Οργανισμού, τα Νοσηλευτήρια, τα Κέντρα Υγείας, τις Δομές Ψυχικής Υγείας, το προσωπικό και να διευθετήσει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση το ραντεβού του.

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες