Νέες επικρίσεις Τατάρ κατά του Γερμανού Προέδρου-«Δεν μπορεί να δει τις πραγματικότητες»

Eπέκρινε ξανά τον Γερμανό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ για την επίσκεψή του μόνο στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι αυτός δεν μπορεί να δει τις «πραγματικότητες» της Κύπρου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σε δήλωσες του Τ/κ ηγέτη σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του ψευδοκράτους στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο.«Τους αφήνουμε μόνους τους με τη συνείδησή τους. Αν ακόμα δεν μπόρεσαν να δουν την πραγματικότητα της Κύπρου, αν ακόμα δεν μπόρεσαν να καταλάβουν, υποθέτω ότι το λάθος δεν είναι δικό μας, το λάθος είναι δικό τους», ανέφερε για την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου.

Επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι «στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί», ο Τατάρ είπε ότι η Κύπρος αποτέλεσε μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1571 μέχρι τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923. Αναφερόμενος στις Συμφωνίες του 1960 και την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Τατάρ επεσήμανε ότι οι Τουρκοκύπριοι ήταν εκ των ιδρυτικών εταίρων αυτής της δημοκρατίας.

«Με άλλα λόγια, οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα στην κυριαρχία όσο και οι Ελληνοκύπριοι. Έχουν το δικαίωμα να ιδρύσουν ένα κράτος εκεί. Από τη στιγμή που κατέστρεψαν αυτό το κράτος με την απειλή των όπλων, πέταξαν έξω τους Τούρκους. Οι Τουρκοκύπριοι δημιούργησαν το δικό τους κράτος με τα εγγενή τους δικαιώματα. Από τη στιγμή που αυτό το κράτος ιδρύθηκε το 1961, έχουμε και εμείς ένα παρελθόν τουλάχιστον όσο και οι Ελληνοκύπριοι», είπε

Αναφερόμενος στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Michael Martenes της Franfurter Allgemeine Zeitung, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι κάνει τη φωνή των Τουρκοκυπρίων να ακουστεί με τη βοήθεια των Τούρκων που διαμένουν στη Γερμανία. Επαναλαμβάνοντας ότι «η άδικη απομόνωση, οι περιορισμοί και τα εμπόδια που επιβάλλονται στους Τουρκοκύπριους είναι απαράδεκτα», ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι «έχουμε το δικαίωμα να ζούμε ως χωριστός λαός, με τον πολιτισμό, την τέχνη, τη θρησκεία, τη γλώσσα και τις παραδόσεις μας».

Εξάλλου, το «υπουργείο τουρισμού», που συμμετέχει στην έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο, με ανακοίνωσή του ανέφερε πως προσδοκά στην αύξηση του αριθμού των τουριστών που επισκέπτονται τα κατεχόμενα.  «Η προσδοκία μας είναι να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητά μας ως προς τον αριθμό των τουριστών και τα έσοδα από τον τουρισμό στη διεθνή αγορά μέχρι το 2024 στη χώρα μας, η οποία δρα με μια βιώσιμη τουριστική προσέγγιση, και να πιάσουμε το επίπεδο του 2019 ως προς τα έσοδα και τον αριθμό των τουριστών. Όσον αφορά τον παγκόσμιο τουρισμό, η προσδοκία μας είναι ότι ο τομέας, ο οποίος έχει αρχίσει να ανακάμπτει, θα αποκτήσει ορατή δυναμική από το 2024», σημειώνει.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

H απολογία που καίει την πρώην σύζυγο του καθηγητή-«Εκείνη τον έβαλε να τον σκοτώσει, για να μην πάρει τα παιδιά»
Εντεκάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία αγόρασε δύο πλωτά γεωτρύπανα-Το ένα θα σταλεί στη Λιβύη
Συνελήφθησαν οκτώ πρόσωπα στη Λάρνακα που διέμεναν παράνομα στη Κύπρο
Λιού Γιαντάο: Κίνα και Κύπρος υποστηρίζουν σθεναρά η μία την άλλη σε θέματα κυριαρχίας,
Επιτέθηκαν σε 24χρονο σε στάση λεωφορείου στη Λάρνακα και του έκλεψαν το σακίδιο του και 50 ευρώ
Ξεγέλασαν 53χρονο για δήθεν πρόστιμο και του απέσπασαν 18,5 χιλιάδες ευρώ
Ισχυρισμοί Τατάρ για μη ανακοίνωση διάνοιξης σημείων διέλευσης-«Το ζήτημα θα είχε επιλυθεί εάν δεν επέμεινε ο Χριστοδουλίδης»
Μέχρι τέλος Ιουλίου πρόθεση συμμετοχής της Κύπρου στο SAFE-Στην Κύπρο εκπρόσωποι της Αμυντικής Βιομηχανίας
Έτοιμος για συμφωνία o Χριστοδουλίδης για τα σημεία διέλευσης-Παρουσίασαν χάρτες τα Ηνωμένα Έθνη