Πώς απαντά για τις δυσκολίες στο σχέδιο για τα φωτοβολταϊκά ο Παπαναστασίου-«Υπάρχουν λύσεις»

Υπάρχουν άλλες λύσεις, όπως ο εικονικός συμψηφισμός, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, αναφερόμενος σε κάποιες κατηγορίες πολιτών που ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από το Σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για όλους», αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες, λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του υποστατικού τους.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι όπως φαίνεται, το συγκεκριμένο Σχέδιο, «δεν είναι για όλους», αφού υπάρχουν παράπονα από πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση, όπως οι διαμένοντες σε προσφυγικές κατοικίες, αφού δεν έχουν τίτλο ιδιοκτησίας, ο κ. Παπαναστασίου σημείωσε ότι το αντιλαμβάνονται αυτό. Ανέφερε ότι δεν είναι μόνο τα τουρκοκυπριακά, αλλά και υποστατικά όπως οι πολυκατοικίες, όπου χρειάζεται η συναίνεση όλων των ενοίκων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

Εξήγησε ότι η οροφή συνήθως είναι κοινόχρηστος χώρος σε μια πολυκατοικία, και ότι το ίδιο ισχύει και για τα τουρκοκυπριακά υποστατικά όπου δεν επιτρέπεται να γίνει οποιαδήποτε μετατροπή πάνω στο υποστατικό, «και ο λόγος είναι γιατί θεωρείται υποδομή με την οποία αλλάζεις την μορφή του υποστατικού».

«Αντιλαμβανόμαστε όλα αυτά, υπάρχουν άλλες λύσεις, όπως ο εικονικός συμψηφισμός, δηλαδή να υπάρχει η παραγωγή κάπου αλλού, σε ένα υποστατικό, και να επιμετρείται σε συγκεκριμένο μετρητή», ανέφερε ο Υπουργός.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έρχεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από Δευτέρας-Στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα
Τα συνεχόμενα λάθη του Φειδία και οι συνέπειες της ψήφου-«Τολμηρή η κίνηση της συνέντευξη Τατάρ αλλά...»
Απαντά για τη διαμαρτυρία στο Στρόβολο το Τμήμα Πολεοδομίας-«Η είσοδος έχει ακυρωθεί βάσει σχεδιασμού»
Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για την έφεση Τυχικού-Αρχίζει η διαδικασία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Αγίας Θεοδώρας και Αγίας Θεοδοσίας στο Στρόβολο
Τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-Την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στο Πατριαρχείο (pics)
Αίθριος ο καιρός, στους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος
Εισήγηση ΣΠΟΛΜΗΚ προς ΥΠΕΣ για απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής με πολεοδομική άδεια
Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος 2025
Απαγόρευση από 1η Σεπτεμβρίου ουσίας σε βερνίκια νυχιών, καλλυντικά