Πώς απαντά για τις δυσκολίες στο σχέδιο για τα φωτοβολταϊκά ο Παπαναστασίου-«Υπάρχουν λύσεις»

Υπάρχουν άλλες λύσεις, όπως ο εικονικός συμψηφισμός, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, αναφερόμενος σε κάποιες κατηγορίες πολιτών που ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από το Σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για όλους», αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες, λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του υποστατικού τους.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι όπως φαίνεται, το συγκεκριμένο Σχέδιο, «δεν είναι για όλους», αφού υπάρχουν παράπονα από πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση, όπως οι διαμένοντες σε προσφυγικές κατοικίες, αφού δεν έχουν τίτλο ιδιοκτησίας, ο κ. Παπαναστασίου σημείωσε ότι το αντιλαμβάνονται αυτό. Ανέφερε ότι δεν είναι μόνο τα τουρκοκυπριακά, αλλά και υποστατικά όπως οι πολυκατοικίες, όπου χρειάζεται η συναίνεση όλων των ενοίκων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

Εξήγησε ότι η οροφή συνήθως είναι κοινόχρηστος χώρος σε μια πολυκατοικία, και ότι το ίδιο ισχύει και για τα τουρκοκυπριακά υποστατικά όπου δεν επιτρέπεται να γίνει οποιαδήποτε μετατροπή πάνω στο υποστατικό, «και ο λόγος είναι γιατί θεωρείται υποδομή με την οποία αλλάζεις την μορφή του υποστατικού».

«Αντιλαμβανόμαστε όλα αυτά, υπάρχουν άλλες λύσεις, όπως ο εικονικός συμψηφισμός, δηλαδή να υπάρχει η παραγωγή κάπου αλλού, σε ένα υποστατικό, και να επιμετρείται σε συγκεκριμένο μετρητή», ανέφερε ο Υπουργός.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ακυρώθηκαν πάνω από δέκα πτήσεις προς και από τη Λάρνακα λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή
Κοντά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος-Πέφτει η θερμοκρασία, αναμένονται βροχές από την Κυριακή
Ενισχύονται τα μέσα ενάντια στον αιφνίδιο θάνατο στις ορεινές περιοχές-Παραδίδονται 15 ακόμη απινιδωτές
Ο Δένδιας μιλά για την «Αόρατη Συνωμοσία» που οδήγησε στη δολοφονία του Αμερικανού Πρέσβη στην Κύπρο
ΠΑΣΥΚΑΦ: Στις 9.945 τα περιστατικά καρκίνου του προστάτη τα τελευταία 23 χρόνια
ΒΙΝΤΕΟ: Ορατοί και από την Κύπρο οι πύραυλοι που εκτόξευσε κατά του Ισραήλ το Ιράν
«Εφιαλτικό σενάριο αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ»-Πώς σχολιάζουν τις εξελίξεις οι ειδικοί
Ολοκλήρωσαν τη φοίτηση στο ΕΣΦΕ και επιστρέφουν στο σχολείο τέσσερα παιδιά-«Ενθαρρυντικά αποτελέσματα»
Ασφαλείς οι ασθενείς και συνοδοί τους που βρίσκονται στο Ισραήλ-Συνεχής επικοινωνία Δαμιανού με πρεσβεία
Αναμένεται απότομη αύξηση τιμών καυσίμων τις επόμενες μέρες λόγω της επίθεσης του Ισραήλ