Έρχεται πλαφόν στην τιμή του εμφιαλωμένο νερού σε συγκεκριμένους χώρους

Την εισαγωγή πλαφόν στην τιμή του νερού σε χώρους και σημεία πώλησης όπου δεν μπορεί να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, όταν πρόκειται για παράδειγμα το νερό, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ελεγχθεί για τον λόγο ότι στα συγκεκριμένα σημεία πώλησής του, και στους χώρους τους συγκεκριμένους, κάποιες τιμές δεν δικαιολογούνται να πωλούνται στον καταναλωτή στις τιμές που πωλείται σήμερα.

Ουσιαστικά, το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο δίνει την ευχέρεια στον υπουργό να καθορίσει ανώτατη τιμή, σε συγκεκριμένο προϊόν, σε συγκεκριμένους χώρους.

«Είναι τα λιμάνια, είναι χώροι που είναι ελεγχόμενοι ουσιαστικά και ο καταναλωτής δεν έχει την επιλογή. Το νομοσχέδιο αφορά και άλλα προϊόντα, κατά νου είχαμε αρχικά το νερό», σημείωσε ο κ. Παπαναστασίου, διευκρινίζοντας ότι το νομοσχέδιο αφορά κι άλλα προϊόντα, ωστόσο, αρχικά πρώτη σκέψη ήταν το νερό.

Με βάση το νομοσχέδιο, το οποίο επεξεργάστηκε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, ο αρμόδιος υπουργός δύναται να καθορίσει ανώτατες τιμές λιανικής πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία των 500 ml εντός ή εκτός ψυγείου, στο εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία των 750 ml εντός ή εκτός ψυγείου, όπως επίσης στο πόσιμο νερό σε ποτήρι.

Μεταξύ άλλων, οι χώροι/σημεία πώλησης, όπου θα είναι υποχρεωτικό το πλαφόν είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, οι αθλητικοί χώροι (στάδια, γήπεδα, κλπ), οι κλειστές παραλίες, οι αρχαιολογικοί χώροι (μουσεία και άλλοι χώροι ανεξαρτήτως αν στους χώρους λειτουργεί μουσείο), καθώς επίσης οι κινηματογράφοι και τα θέατρα.

Πλαφόν επίσης θα επιβάλλεται στις τιμές του νερού και στις περιπτώσεις που οι καταναλωτές αυτοεξυπηρετούνται, δηλαδή παίρνουν από κάποιο κατάστημα και αγοράζουν το νερό χωρίς να κάθονται στον χώρο εστίασης για να τους προσφερθούν υπηρεσίες σερβιρίσματος.

Δειτε Επισης

Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της
Βροχές σε ανατολικά και βόρεια, στο «μενού» του καιρού σήμερα
Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους