Οι σχολές και τα εργαστήρια θεάτρου που εξαιρούνται από το ΦΠΑ-Η απόφαση του Υπουργικού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρίαση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι «με βάση την ευχέρεια που παρέχεται από την κοινοτική Οδηγία που διέπει τον ΦΠΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση έχει εγκρίνει διάταγμα για τροποποίηση της νομοθεσίας για ΦΠΑ, ώστε να εξαιρούνται από ΦΠΑ οι Σχολές και τα  Εργαστήρια Θεάτρου που παρέχουν υπηρεσίες που ανάγονται στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων: επαγγελματική εκπαίδευση, επιμόρφωση, κατάρτιση, καθώς και στενά συνδεόμενες με αυτές παροχές υπηρεσιών και παραδόσεις αγαθών».

Όπως εξήγησε ο κ. Λετυμπιώτης «η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας την ευεργετική επίδραση του θεάτρου στους νέους και τα παιδιά με την εμπέδωση της ομαδικότητας και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την κριτική σκέψη, έχει εξαιρέσει από τον ΦΠΑ τις υπηρεσίες που παρέχονται από Σχολές και Εργαστήρια Θεάτρου, καθιστώντας απρόσκοπτη την πρόσβαση σε αυτά».

Καταλήγοντας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι «οι πολίτες θα έχουν σημαντικό όφελος με μείωση των διδάκτρων τους, αναλογική με τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, δηλαδή κατά 19 τοις εκατό. Η μείωση θα ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης του σχετικού διατάγματος στην Εφημερίδα της Δημοκρατίας». 

Δειτε Επισης

Ανοίγει και φέτος για το κοινό η Προεδρική Κατοικία Τροόδους την Κυριακή
Μοναδική χώρα σε όλη την Ευρώπη η Κύπρος που δεν έχει προγράμματα για επαγγελματική κατάρτιση των τυφλών
Τα τέλη για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας ανακοίνωσε ο Δήμος Λευκωσίας
Ανησυχία Επ. Περιβάλλοντος για διάβρωση σε παραλίες Δ. Λεμεσού-Τέθηκε θέμα Βάσεων από το ΑΚΕΛ
Τις κατηγορίες χορηγιών του σχεδίου για ηλεκτροκίνηση ανακοίνωσε το ΤΟΜ
Πήρε για τα καλά την ανιούσα ο υδράργυρος-Κίτρινη προειδοποίηση από Μετεωρολογική, κόκκινη από το Τμήμα Δασών
Διαβεβαίωση Κυβέρνησης για στήριξη Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης-Αιτήσεις και υδατικό στο επίκεντρο σύσκεψης
Καταγγέλλει «δυσμενή διάκριση μαθητών» ο Σύνδεσμος για Δυσλεξία-Έστειλε επιστολή στο ΥΠΑΝ
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις σε γεωργούς που επλήγησαν-Όλες οι πληροφορίες
Νέο σχέδιο ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης ύψους 2,5 εκατομμυρίων ενέκρινε το Υπουργικό