Οι σχολές και τα εργαστήρια θεάτρου που εξαιρούνται από το ΦΠΑ-Η απόφαση του Υπουργικού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρίαση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι «με βάση την ευχέρεια που παρέχεται από την κοινοτική Οδηγία που διέπει τον ΦΠΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση έχει εγκρίνει διάταγμα για τροποποίηση της νομοθεσίας για ΦΠΑ, ώστε να εξαιρούνται από ΦΠΑ οι Σχολές και τα  Εργαστήρια Θεάτρου που παρέχουν υπηρεσίες που ανάγονται στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων: επαγγελματική εκπαίδευση, επιμόρφωση, κατάρτιση, καθώς και στενά συνδεόμενες με αυτές παροχές υπηρεσιών και παραδόσεις αγαθών».

Όπως εξήγησε ο κ. Λετυμπιώτης «η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας την ευεργετική επίδραση του θεάτρου στους νέους και τα παιδιά με την εμπέδωση της ομαδικότητας και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την κριτική σκέψη, έχει εξαιρέσει από τον ΦΠΑ τις υπηρεσίες που παρέχονται από Σχολές και Εργαστήρια Θεάτρου, καθιστώντας απρόσκοπτη την πρόσβαση σε αυτά».

Καταλήγοντας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι «οι πολίτες θα έχουν σημαντικό όφελος με μείωση των διδάκτρων τους, αναλογική με τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, δηλαδή κατά 19 τοις εκατό. Η μείωση θα ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης του σχετικού διατάγματος στην Εφημερίδα της Δημοκρατίας». 

Δειτε Επισης

Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Αυτόν αναζητεί η Αστυνομία για τη ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό (pic)
Ένταλμα σύλληψης για κατηγορούμενο σε ιδιωτική ποινική για απάτη-Κατηγορείται πως απέσπασε €560.000 σε κρυπτονομίσματα
Τι μισθό παίρνει ο Πάπας-Πόσο θα αμείβεται ο Λέων ΙΔ'
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγικός θάνατος για 85χρονο στη Σιά-Καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Με πολιτική διάσταση η καταδικαστική απόφαση των Ουγγαρέζων για σφετερισμό-«Απαράδεκτη και κατακριτέα η εκμετάλλευση περιουσιών»
Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας