Την Πέμπτη στο Λονδίνο η Ολγκίν και μετά στην Κύπρο-Ποιους θα συναντήσει

Ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ Στέφαν Ντουζαρίκ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η προσωπική απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα βρίσκεται στο Λονδίνο από τις 7 μέχρι 8 Μαρτίου για συναντήσεις με αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Ντουζαρίκ μιλούσε κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα και στην Άγκυρα τον περασμένο μήνα, ολοκληρώνοντας έτσι τις πρώτες επισκέψεις της στις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις.

Ο κ. Ντουζαρίκ ανέφερε επίσης ότι μετά το Λονδίνο η κ. Ολγκίν θα μεταβεί στην Κύπρο, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Ελληνοκύπριο και Τουρκοκύπριο ηγέτη, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ερσίν Τατάρ, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κύπρο, η κ. Ολγκίν «θα συνεχίσει επίσης τις επαφές της με ένα ευρύ φάσμα συνομιλητών, συνεχίζοντας να εστιάζει στο να ακούσει τις ανησυχίες και προσδοκίες των τοπικών φορέων», σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΟΗΕ. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εξαφανίστηκαν δύο ανήλικα αδέλφια από την οικία τους στο Παραλίμνι (pics)
Ζητά παρέμβαση Προέδρου για ανάπλαση του ποταμού Λιοπετρίου το ΕΒΕΑ
Ετοιμάζει Νομοσχέδιο για συνταγογραφήσεις το Υπ. Υγείας-Προχωρά με έφεση της απόφασης του Δικαστηρίου ο ΟΑΥ
Αγώνας ταχύτητας για τον Πούτιν-Το σχέδιο πίσω από το έμμεσο «όχι» σε εκεχειρία
Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός στην Ελλάδα-H κλειδωμένη θέση, τα σενάρια και η διαφαινόμενη αποχώρηση Στυλιανίδη
Τον ανέκοψαν για έλεγχο και εντόπισαν δύο κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 50χρονο (pics)
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας-Δεν αποκλείεται να χτυπήσει τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος
Καλεί το Μεξικό να εντείνει τις προσπάθειες για ανακοπή της διακίνησης ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ ο Ρούμπιο
Η Βρετανία αυξάνει τις πιστώσεις για εξαγωγές όπλων
BINTEO: Φωτιά σε Boeing της American Airlines μετά την προσγείωσή του στο Ντένβερ