Με τις βαλίτσες στο χέρι οι Κύπριοι, ανάρπαστα τα πακέτα για τα τριήμερα-Οι τιμές και οι προορισμοί

Με τις βαλίτσες στο χέρι πρόκειται να είναι οι Κύπριοι κατά τη διάρκεια των τριημέρων που ακολουθούν, με το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας να έχει την τιμητική του, αφού όλα τα διαθέσιμα πακέτα των ταξιδιωτικών πρακτόρων φαίνεται να έχουν εξαντληθεί, ενώ ταυτόχρονα, όσοι θα διαμείνουν εντός συνόρων, πρόκειται να κινηθούν προς Λεμεσό ενόψει της μεγάλης παρέλασης του καρναβαλιού.

Ανάμεσα στις αγαπημένες επιλογές των Κυπρίων για το εξωτερικό, φιγουράρει η Ελλάδα και τα νησιά της, όπως και άλλες χώρες της Ευρώπης, για παράδειγμα οι Βρυξέλλες, το Παρίσι, η Βιέννη, η Ρώμη και το Μιλάνο. Αναφορικά με τις τιμές των πακέτων, υπάρχει ένα μεγάλο εύρος, αναλόγως της απόστασης του κάθε προορισμού, που αρχίζουν από τα 250 μέχρι και τα 900 ευρώ.

Για παράδειγμα, ένα ταξιδιωτικό πακέτο για τέσσερις ημέρες για την Τουλούζ είναι στα 469 ευρώ, στα 289 ευρώ για Βουδαπέστη, στα 359 ευρώ για Θεσσαλονίκη και στα 489 ευρώ για Μάλτα. Όπως ανέφερε στον REPORTER, o αντιπρόεδρος Εξερχόμενου Τουρισμού, Χρίστος Χρίστου, «γενικώς λαμβάνοντας υπόψη τα βράδια, με αεροπορικά εισιτήρια και τα ξενοδοχεία διαμονής, οι τιμές είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Έχουν πωληθεί όλα τα πακέτα που έχουν διατεθεί σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας. Ο κόσμος αναμένεται να ταξιδέψει πάλι και γενικώς είμαστε ικανοποιημένοι».

Θέμα ημερών αλλά και ωρών, είναι επίσης η εξάντληση των ταξιδιωτικών πακέτων για τα υπόλοιπα τριήμερα. «Αναμένουμε μια πολύ καλή χρονιά, καλύτερη από πέρσι σε θέμα επιβατικής κινητικότητας», πρόσθεσε ο κ. Χρίστου.

Ταυτόχρονα, όσοι επιλέξουν να μην ταξιδέψουν εκτός Κύπρου, πρόκειται να κινηθούν σε παραλιακά ή και ορεινά θέρετρα, με την πόλη της Λεμεσού φυσικά να μαγνητίζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι η πόλη που διατηρεί τα σκήπτρα του καρναβαλιού.

Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ανέφερε ότι στα ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά αυτό το διάστημα, υπάρχει μια κινητικότητα, αλλά όχι στον βαθμό του καλοκαιριού. «Αρκετά ξενοδοχεία που βρίσκονται στην επαρχία Λεμεσού που γίνεται ο μεγάλη καρναβαλιστική παρέλαση έχουν ψηλές πληρότητες κυρίως το διήμερο, όμως τουριστική κίνηση από το εξωτερικό δεν αναμένεται να υπάρξει, άρα οτιδήποτε αναμένουμε είναι από τον εσωτερικό τουρισμό και μόνο γι’ αυτές τις δυο μέρες, που δεν είναι κάτι που να αλλάζει άρδην την εικόνα όπως έχει διαμορφωθεί, τουλάχιστον όσον αφορά την τουριστική κίνηση αυτή την εποχή».

Όσον αφορά την κινητικότητα στα ορεινά θέρετρα, φαίνεται να είναι μοιρασμένη, καθώς, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών, Ανδρέας Μαντάλας, ο κόσμος επιλέγει συνήθως τα ξενοδοχεία που προσφέρουν ειδικά πακέτα με γεύματα κατά τη διάρκεια των τριημέρων.

Τα μεγάλα ξενοδοχεία, ανέφερε ο κ. Μαντάλας, «πρόκειται να είναι γεμάτα κατά τη διάρκεια των τριημέρων καθώς προσφέρουν ειδικά πακέτα με μπουφέ, ενώ όσο αφορά τα πιο μικρά ξενοδοχεία, δεν αναμένεται να γεμίσουν. Οι περισσότεροι ξενοδόχοι ωστόσο, αναμένεται ότι θα έχουν κόσμο στα ξενοδοχεία τους. Για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει στα ορεινά, είναι ότι ο περισσότερος κόσμος θα επιλέξει μια ταβέρνα για φαγητό και μέχρι το απόγευμα θα αποχωρήσει, με αποτέλεσμα να μην μένουν αρκετοί για διαμονή. Όσον αφορά τις τιμές, αυτές κυμαίνονται από 50 μέχρι 90 εύρω τα δυο άτομα ανά βράδυ, μαζί με πρωινό».

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε για την πέμπτη θητεία του ο Πούτιν-Ηχηρή η απουσία ευρωπαίων αντιπροσώπων
Δεκάχρονος μαθητής ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών
Έχασε τρία δάχτυλα από το δεξί του χέρι ο 14χρονος που ακρωτηριάστηκε από κροτίδα στα Χανιά
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τη συμπλοκή στη Λευκωσία-Εντοπίστηκαν δύο όπλα
Σ. Κυριακίδου: Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να σπάσει η προκατάληψη για τα οροθετικά άτομα
Η μεταβολή της εκδοχής του πληροφοριοδότη για «Δημητρούι» πιθανόν ξανά στο Εφετείο-Υπό κράτηση και οι εννέα
Το Ισραήλ απαγόρευσε την πρόσβαση του ΟΗΕ στη Ράφα-«Θανατική καταδίκη για τους κατοίκους της Γάζας»
Παρέμβαση υπ. Οικονομικών για καταβολή συντάξεων ζητούν έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ
BINTEO: Εγκλωβισμένοι 1.400.000 άμαχοι μετά την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα
Καταγράφονται ζημιές από την χαλαζόπτωση στην Πιτσιλιά-«Θα δοθεί αποζημίωση αν χρειάζεται»