Μαθητές βανδάλισαν λεωφορείο-Φρουρός θα τους συνοδεύει στις σχολικές διαδρομές

Ξέφυγε η κατάσταση με τους μαθητές που προκαλούν ζημιές σε σχολικά λεωφορεία, με το νέο περιστατικό στη Λεμεσό, όπου οι μαθητές συγκεκριμένης διαδρομής βανδάλισαν λεωφορείο, να προκαλεί έντονη ανησυχία. Προς αυτό το σκοπό, αποφασίστηκε όπως από την ερχόμενη εβδομάδα τοποθετηθεί ένστολος ιδιωτικός φρουρός στο λεωφορείο.

Το πρόβλημα με την μαθητική παραβατικότητα και ειδικά τα προβλήματα που δημιουργούνται στα σχολικά λεωφορεία, που έχουν ως αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είχε απασχολήσει αρκετά τους προηγούμενους μήνες, τόσο την Κυβέρνηση, όσο και τη Βουλή, που είχε θέσει στο μικροσκόπιο της το θέμα. Ωστόσο, διαφάνηκε ότι τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε σοβαρό περιστατικό στη Λεμεσό.

«Μαθητές στη Λεμεσό βανδάλισαν λεωφορείο την προηγούμενη εβδομάδα και έκαναν πολλές ζημιές. Είναι μία γραμμή που εξυπηρετεί τέσσερα σχολεία και ιδίως μαθητές από την Παρεκκλησιά. Παρατηρήσαμε πολύ σοβαρά περιστατικά από την αρχή της χρονιάς και τέθηκαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Είχαμε πολλά περιστατικά, τα δέκα ήταν σοβαρά», ανέφερε στον REPORTER ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΜΕΛ, Πέτρος Θεοχαρίδης.

Σημειώνεται πως ανάμεσα στα περιστατικά συγκαταλέγεται και εκείνο κατά το οποίο ο οδηγός δέχθηκε κτύπημα στο κεφάλι με ξύλο από μαθητή. Σε άλλα περιστατικά, μαθητές έβγαιναν εκτός του λεωφορείου, την ώρα που ήταν σε κίνηση. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η ΕΜΕΛ αποφάσισε να λάβει μέτρα, με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών.

«Μετά το περιστατικό, ενημερώσαμε το σχολείο και το Υπουργείο Μεταφορών ότι σταματά η διαδρομή. Ενδιαφέρθηκαν οι σύνδεσμοι γονέων, είχαμε μία παραγωγική συζήτηση και αποφασίσαμε ότι το πιο σωστή λύση που θα φέρει αποτελέσματα είναι να μπει ένστολος. Το κόστος θα καλυφθεί από κοινοτικό συμβούλιο Παρεκκλησιάς, με τη συνδρομή των συνδέσμων γονέων και της ΕΜΕΛ».

Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα και οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι πρόκειται να αλλάξει την εικόνα. «Από τη Δευτέρα, η διαδρομή θα γίνεται στην παρουσία ιδιωτικού φρουρού ασφαλείας. Οι εντυπώσεις μας είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει αυτό το μέτρο. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε ένα μικρό αριθμό μαθητών, που έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στους μαθητές και γονείς. Ήταν η πιο έντονη περίπτωση το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας».

Δειτε Επισης

Προανήγγειλε δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Tεκμηρίωσης ο Δαμιανός-Βρίσκεται στο τελικό στάδιο
Τυχόν αλλαγές στο δρόμο Λευκωσίας Τρόοδους θα οδηγήσουν σε καθυστέρηση 10 χρόνων-Προειδοποιεί ο Βαφέαδης
Πάνω από δύο χιλιάδες πολίτες επισκέφθηκαν το Ιατρείο Ταχείας Διακίνησης του Νοσοκομείου Λευκωσίας,
Επανεξελέγη πρόεδρος ΔΣ ΠΑΣΥΚΙ ο Σωτήρης Κούμας
Νέα κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Τρίτη
Άκουσε τις ανησυχίες των βιομηχανιών Λεμεσού ο Παπαναστασίου-Μεγαλύτερα το κόστος ενέργειας και η γραφειοκρατία
Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία αιτήσεων για κρατική φοιτητική μέριμνα
Διαβεβαιώσεις ΔΕΑ για συνέχιση προσπαθειών για τους αγνοούμενους-Καμία πληροφορία για κρατούμενους στην Τουρκία
Από Σεπτέμβρη αρχίζει η κατ' άρθρον του νομοσχεδίου για την ευθανασία-«Πρώιμη η συζήτηση»
Συνεχίζεται η απεργία μεταφορέων-Ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα