Μαθητές βανδάλισαν λεωφορείο-Φρουρός θα τους συνοδεύει στις σχολικές διαδρομές

Ξέφυγε η κατάσταση με τους μαθητές που προκαλούν ζημιές σε σχολικά λεωφορεία, με το νέο περιστατικό στη Λεμεσό, όπου οι μαθητές συγκεκριμένης διαδρομής βανδάλισαν λεωφορείο, να προκαλεί έντονη ανησυχία. Προς αυτό το σκοπό, αποφασίστηκε όπως από την ερχόμενη εβδομάδα τοποθετηθεί ένστολος ιδιωτικός φρουρός στο λεωφορείο.

Το πρόβλημα με την μαθητική παραβατικότητα και ειδικά τα προβλήματα που δημιουργούνται στα σχολικά λεωφορεία, που έχουν ως αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είχε απασχολήσει αρκετά τους προηγούμενους μήνες, τόσο την Κυβέρνηση, όσο και τη Βουλή, που είχε θέσει στο μικροσκόπιο της το θέμα. Ωστόσο, διαφάνηκε ότι τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε σοβαρό περιστατικό στη Λεμεσό.

«Μαθητές στη Λεμεσό βανδάλισαν λεωφορείο την προηγούμενη εβδομάδα και έκαναν πολλές ζημιές. Είναι μία γραμμή που εξυπηρετεί τέσσερα σχολεία και ιδίως μαθητές από την Παρεκκλησιά. Παρατηρήσαμε πολύ σοβαρά περιστατικά από την αρχή της χρονιάς και τέθηκαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Είχαμε πολλά περιστατικά, τα δέκα ήταν σοβαρά», ανέφερε στον REPORTER ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΜΕΛ, Πέτρος Θεοχαρίδης.

Σημειώνεται πως ανάμεσα στα περιστατικά συγκαταλέγεται και εκείνο κατά το οποίο ο οδηγός δέχθηκε κτύπημα στο κεφάλι με ξύλο από μαθητή. Σε άλλα περιστατικά, μαθητές έβγαιναν εκτός του λεωφορείου, την ώρα που ήταν σε κίνηση. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η ΕΜΕΛ αποφάσισε να λάβει μέτρα, με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών.

«Μετά το περιστατικό, ενημερώσαμε το σχολείο και το Υπουργείο Μεταφορών ότι σταματά η διαδρομή. Ενδιαφέρθηκαν οι σύνδεσμοι γονέων, είχαμε μία παραγωγική συζήτηση και αποφασίσαμε ότι το πιο σωστή λύση που θα φέρει αποτελέσματα είναι να μπει ένστολος. Το κόστος θα καλυφθεί από κοινοτικό συμβούλιο Παρεκκλησιάς, με τη συνδρομή των συνδέσμων γονέων και της ΕΜΕΛ».

Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα και οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι πρόκειται να αλλάξει την εικόνα. «Από τη Δευτέρα, η διαδρομή θα γίνεται στην παρουσία ιδιωτικού φρουρού ασφαλείας. Οι εντυπώσεις μας είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει αυτό το μέτρο. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε ένα μικρό αριθμό μαθητών, που έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στους μαθητές και γονείς. Ήταν η πιο έντονη περίπτωση το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας».

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα