Ευχαριστίες Δαμιανού στο Νοσοκομείο Shriners για τις επεμβάσεις στην Κύπρο

Ευχαριστίες προς τον Νοσοκομείο Shriners για την διενέργεια επεμβάσεων και εξετάσεων σε παιδιά με ορθοπεδικές παθήσεις απηύθυνε το πρωί της Τρίτης ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια εξαιρετική ενέργεια η οποία αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών στον τόπο μας.

Σε δηλώσεις του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ο κ. Δαμιανός εξέφρασε τη στήριξή του προς το Νοσοκομείο Shriners για την ενέργεια του να διενεργηθούν επεμβάσεις στο Μακάρειο Νοσοκομείο σε παιδιά από την Κύπρο.

Να σημειωθεί, ανέφερε, ότι το Νοσοκομείο Shriners διενεργεί αυτές τις επεμβάσεις από το 2023 «κάτι για το οποίο τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα».

«Διενεργούνται και στο Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη σε παιδιά τόσο από την Κύπρο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Να ευχαριστήσουμε τόσο το Νοσοκομείο Shriners, όσο και το Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη και τον Κώστα Παρασκευαΐδη για την όλη βοήθεια την οποία παρέχει», πρόσθεσε.

Αυτό που διενεργείται, συμπλήρωσε, είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον τόπο μας.

Εκ μέρους του Ιδρύματος Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, ο Κώστας Παρασκευαΐδης ευχαρίστησε το Μακάρειο και τους λειτουργούς που φιλοξενούν τους γιατρούς από το Νοσοκομείο Shriners για να κάνουν εγχειρήσεις σε παιδιά από την Κύπρο.

Σημείωσε ότι είναι η δεύτερη φορά που διενεργούνται αυτές οι «σοβαρές και σημαντικές εγχειρήσεις» στο Μακάρειο και εξέφρασε την προσδοκία ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί στο μέλλον ώστε να μπορέσουν όλο και περισσότερα παιδιά να ωφεληθούν.

«Η συνεργασία πάει πάρα πολύ καλά. Τα παιδιά και οι γονείς είναι ευχαριστημένοι και σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο να διενεργούνται οι εγχειρήσεις στην Κύπρο, παρά να στέλνουμε τα παιδιά στην Αμερική», πρόσθεσε.

Εκ μέρους του Νοσοκομείου Shriners, ο Εκτελεστικός του Αντιπρόεδρος Τζον Μακέι ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας και τους λειτουργούς του Μακάρειου Νοσοκομείου. Εξήρε την συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο μερών που είναι προς όφελος της υγείας των παιδιών στην Κύπρο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Εξήγησε ότι τέτοιου είδους συνεργασίας, το Νοσοκομείο Shriners διενεργεί για περισσότερα από 100 χρόνια τώρα με διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Shriners θα διενεργήσουν μέχρι και την Πέμπτη, συνολικά επτά χειρουργικές επεμβάσεις. Οι επεμβάσεις διενεργούνται στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ και στο Απολλώνειο Νοσοκομείο.

Παράλληλα με τις χειρουργικές επεμβάσεις, το κλιμάκιο του Νοσοκομείου Shriners, θα παράσχει την τεχνογνωσία του τόσο σε παιδιά από την Κύπρο όσο και σε παιδιά από γειτονικές χώρες, μέσω εξετάσεων οι οποίες διενεργούνται στο Ίδρυμα Γεώργιου και Θέλμας Παρασκευαΐδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»