Έστειλε επιστολή στη ΡΑΕΚ αλλά ζήτησε πάλι χρόνο η ΑΗΚ για την αύξηση στο ρεύμα

Για τρίτη φορά οι εκπρόσωποι της ΑΗΚ βρέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής, χωρίς να έχουν σαφή απάντηση αν θα επιμείνουν στο αίτημά τους για αύξηση 6% στην τιμή του ρεύματος, ζητώντας εκ νέου να τους δοθεί χρόνος. Και αυτό, παρόλο που ο εκπρόσωπος της ΡΑΕΚ γνωστοποίησε πως σήμερα το πρωί λήφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής επιστολή, η οποία ήταν διαβαθμισμένη και, ως εκ τούτου, δεν αναφέρθηκε στο περιεχόμενό της.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ, Άδωνις Γιασεμίδης, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε από την τεχνοκρατική ομάδα διεύθυνσης οικονομικών και εξετάζει τα δεδομένα. Πρόσθεσε πως είναι πολύ κοντά για να καταλήξουν σε απόφαση και θέλουν λίγο χρόνο για να καταλήξουν. Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση, ανέφερε ότι και το ζήτημα της απόσυρσης του προηγούμενου αιτήματος για αύξηση 13% παραμένει επίσης υπό μελέτη.

Ο κ. Γιασεμίδης επανέλαβε πως στόχος της ΑΗΚ δεν είναι απλά να παίρνει λεφτά από τον πολίτη, αλλά να είναι δίπλα του. Η Αρχή αναγνωρίζει τις δυσκολίες, σημείωσε, και προσπαθεί να βοηθήσει τον τόπο.

Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στον εκπρόσωπο της ΡΑΕΚ, ο οποίος ενημέρωσε τη Βουλή ότι έχουν πάρει μια διαβαθμισμένη επιστολή σήμερα το πρωί, την οποία εξετάζουν. «Από ό,τι αντιλαμβάνομαι ίσως είστε και εσείς αποδέκτες», είπε, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Κυριάκο Χατζηγιάννη, να αναφέρει «όχι δεν είμαστε». Ο εκπρόσωπος της ΡΑΕΚ επανέλαβε πως η επιστολή είναι διαβαθμισμένη, θα την εξετάσουν και θα ληφθεί απόφαση.

Οι εκπρόσωποι των καταναλωτών δεν έκρυψαν πάντως τη δυσφορία τους που για τρίτη συνεδρία η ΑΗΚ δεν ήταν σε θέση να αναφέρει κατά πόσον θα επιβάλει την αύξηση 6% ή όχι, με τον κ. Χατζηγιάννη να σχολιάζει ότι αφού δεν έχουμε απάντηση, τουλάχιστον δεν έχουμε ούτε αύξηση.

Δειτε Επισης

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια
Το προσωπικό της Βουλής εκφράζει συλλυπητήρια για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά
Περιοδεία Υπ. Μεταφορών στην Πάφο για αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων