Η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κατοχύρωσε συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καθιστά την άμβλωση συνταγματικό δικαίωμα - με την κυβέρνηση της χώρας να δηλώνει ότι η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση στην αυστηροποίηση των νόμων στις ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από τη Γερουσία της Γαλλίας μετά από ψηφοφορία στις 28 Φεβρουαρίου εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία 780-72 ψήφων μετά από συνεδρίαση του κοινοβουλίου τη Δευτέρα.

«Στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες: το σώμα σας ανήκει σε εσάς και κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει για εσάς» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Αττάλ στους βουλευτές και τους γερουσιαστές που συγκεντρώθηκαν για την ειδική ψηφοφορία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του δεσμεύεται να «καταστήσει το δικαίωμα των γυναικών να κάνουν άμβλωση μη αναστρέψιμο, κατοχυρώνοντάς το στο σύνταγμα».

Η γαλλική κυβέρνηση ανέφερε στην εισήγησή της στο νομοσχέδιο ότι το δικαίωμα στην άμβλωση απειλείται στις ΗΠΑ, όπου το Ανώτατο Δικαστήριο το 2022 ανέτρεψε μια απόφαση 50 ετών που το εξασφάλιζε.

Δειτε Επισης

Άνδρας μαχαίρωσε τέσσερα άτομα στη Σεούλ-Δύο νεκροί
Τουλάχιστον έξι νεκροί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν το νότιο τμήμα της Κίνας
Το Ισραήλ ανακοίνωσε τη διέλευση φορτηγών με βρεφικές τροφές στην Γάζα
Απειλές ισραηλινού στρατού για μία «άνευ προηγουμένου επίθεση» στη Γάζα-Ζήτησε απομάκρυνση των κατοίκων
Ο ΠΟΥ ζητάει από τα κράτη μέλη του να εγκρίνουν τη συμφωνία κατά των πανδημιών
Η πρώτη ανάρτηση Μπάιντεν μετά τη δημοσιοποίηση της ασθένειάς του-«Ο καρκίνος μας αγγίζει όλους»
Πλήρη έλεγχο Γάζας και τερματισμό λιμού για διπλωματικούς λόγους θέλει ο Νετανιάχου
Σοκαριστικό βίντεο από την πρόσκρουση ιστιοφόρου στη γέφυρα του Μπρούκλιν-Ναύτες κρέμονταν από τα κατάρτια
Ποιος θα κερδίσει τη στήριξη του Τραμπ-Η πιο κρίσιμη μάχη για Ζελένσκι και Πούτιν
Ανατροπή στη Ρουμανία-Ο κεντρώος ευρωπαϊστής υποψήφιος Νταν εκλέγεται Πρόεδρος