Δυσαρεστημένος παππούς με περιουσία των £500.000 άφησε μόλις £50 στα εγγόνια του επειδή τον παραμελούσαν

Καθοδηγούμενος από την πικρία του, παππούς στη Βρετανία αποφάσισε να τιμωρήσει και... μετά θάνατον τα εγγόνια του. Από την περιουσία του, που έφτανε το μισό εκατ. λίρες, άφησε μόλις 50 λίρες στο καθένα από τα εγγόνια του.

Ο πρώην στρατιώτης Φρέντερικ Ουόρντ Σνερ έφυγε από τη ζωή το 2020 και άφησε όλη του την περιουσία σε δύο από τα τρία παιδιά του. Ο τρίτος, όμως, γιος του είχε πεθάνει, με την περιουσία του 91χρονου να μην μοιράζεται τελικά στα παιδιά του γιου του, παρά μόνο 50 λίρες στο καθένα.

Ο 91χρονος είχε εκμυστηρευτεί, δε, στους νομικούς του εκπροσώπους ότι ήταν απογοητευμένος επειδή δεν τον είχαν επισκεφθεί τα εγγόνια του εκλιπόντος γιου του, ενώ ο ηλικιωμένος είχε διακομιστεί τρεις φορές στο νοσοκομείο με πνευμονική πάθηση.

Αφού έμαθαν ότι τις είχε σχεδόν αποκληρώσει, οι πέντε αδελφές κατέθεσαν αγωγή, ισχυριζόμενες ότι δικαιούντο το ένα τρίτο του μεριδίου που κανονικά θα μεταβιβαζόταν στον πατέρα τους, εάν ζούσε.

Ωστόσο, ο δικαστής έκρινε ότι η διαθήκη ήταν απολύτως λογική, δεδομένου ότι τα εγγόνια είχαν πολύ περιορισμένη επαφή με τον παππού τους στα τελευταία χρόνια της ζωής του.

«Ορισμένοι μπορεί να θεωρούν ότι όταν το παιδί έχει αποβιώσει πριν από τον πατέρα, θα πρέπει το μερίδιο να πάι στους απογόνους του πρώτου. Ωστόσο, η απόφαση να μην το πράξει ο Φρέντερικ και να μοιράσει το μεγαλύτερο μέρος της κληρονομίας στα επιζώντα τέκνα του δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν έχει λογική» δήλωσε ειδικότερα.

Οι αδελφές ισχυρίστηκαν ότι η διαθήκη του 2018 ήταν άκυρη και ότι οι θείοι στους οποίους μεταβιβάστηκε η κληρονομιά είχαν επηρεάσει αρνητικά τον παππού τους.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Γνωστός Τούρκος ηθοποιός αγόρασε το σχολείο του και το κατεδάφισε για να πάρει εκδίκηση
Το απίστευτο κόλπο οδηγού για να μην του τρακάρουν το αυτοκίνητό του
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
BINTEO: Αεροσκάφος κάνει αναγκαστική προσγείωση και αναποδογυρίζεται σε παραλία
Πόσα ευρώ θα έπαιρνε σήμερα o Ιούδας αν πρόδιδε τον Ιησού;
Η συγκλονιστική ιστορία μιας ατρόμητης κοπέλας που σκότωσε πάνω από 100 ναζί με μια πανέξυπνη τεχνική
Θέση στάθμευσης σε εμπορικό δρόμο του Άμστερνταμ πωλείται έναντι 495.000 ευρώ
Η απίστευτη ιστορία μιας 98χρονης-Περπάτησε για 9 χιλιόμετρα σε εμπόλεμη περιοχή για να ξεφύγει
ΒΙΝΤΕΟ: Ογδόντα καλεσμένοι γάμου στο νοσοκομείο με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης
Τι συμβαίνει με τις κόκκινες βαλίτσες στα αεροπλάνα-Το TikTok που έγινε viral δίνει την εξήγηση