Κι επίσημα στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ ο Παύλος Ιωάννου-«Απέδειξε πως προωθεί τα συμφέροντα των πολιτών»

Κι επίσημα, το ΕΛΑΜ, ανακοίνωσε τη συμπερίληψή στο ψηφοδέλτιο του ως αριστίνδην υποψηφίου του τέως Χρηματοοικονομικού Επίτροπου, Παύλου Ιωάννου ,για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «ο Παύλος Ιωάννου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Παράταξής μας για Πατριωτικό και Κοινωνικοοικονομικό πολιτικό αγώνα θέτει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών, αποδεχόμενος το ελεύθερο βήμα που του παρέχεται στο ψηφοδέλτιο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου».

Και προσθέτει πως, «κατά τη δεκαετή θητεία του απέδειξε την ικανότητα του να προωθεί κατά τρόπο ορθολογικό, δίκαιο και αντικειμενικό τα συμφέροντα των πολιτών και αντιμετώπισε τα προβλήματα τους με σειρά παρεμβάσεων στον τομέα της Οικονομίας και των σχετικών νόμων, που φέρουν τη σφραγίδα του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συζητά για να είναι αριστίνδην υποψήφιος του ΕΛΑΜ ο τέως χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου

Την ίδια ώρα το Εθνικό Λαικό Μέτωπο, εκφράζει τη βεβαιότητα του πως, «ο Παύλος Ιωάννου θα συνεχίσει να εργάζεται άοκνα με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση που επιδείκνυε κατά τη θητεία του ως Χρηματοοικονομικός Επιτρόπος, χαρακτηριστικά που κατέστησαν τον θεσμό ως έναν από τους πιο αξιόπιστους και αποτελεσματικούς στην Κυπριακή Δημοκρατία».

«Η αφοσίωσή του στις δημοκρατικές αρχές, η ακαδημαϊκή του κατάρτιση και οι τεχνοκρατικές του εμπειρίες σε διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής ασφάλειας ,αποτελούν εχέγγυο μίας συνεργασίας που έχει ως σκοπό την εκπροσώπηση μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την προώθηση των συμφερόντων της Κύπρου στην ΕΕ», καταλήγει η ανακοίνωση του το ΕΛΑΜ.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα το ΕΛΑΜ έχει ανακοινώσει τις υποψηφιότητες του Γεάδη Γεάδη, του Πόλυ Ανωγυριάτη και του Λίνου Χατζηγεωργίου.

Νωρίτερα, σε τηλεοπτική του παρέμβαση ο Παύλος Ιωάννου, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον έφεραν σε συζητήσεις με το ΕΛΑΜ, ενώ κλήθηκε να απαντήσει σε σχέση με την ιδεολογία που ο ίδιος πρεσβεύει. Ερωτηθείς, για την ιδεολογία του ΕΛΑΜ και τις θέσεις του ιδίου, ο τέως χρηματοοικονομικός επίτροπος, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν είναι ακροδεξίος. «Στον 21ο αιώνα, οι προσδιορισμοί αυτού του τύπου είναι ανεδαφικοί και χωρίς νόημα. Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και του ορθολογισμού, τα προβλήματα θα πρέπει να αξιολογούνται χωρίς ιδεολογική προσέγγιση».

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαι ιδεολόγος. Η ιδεολογία μου είναι ο ορθολογισμός. Για μένα μπορεί να λειτουργήσει ο ορθολογισμός, μέσα σε πλαίσιο απόλυτης δημοκρατικότητας. Δεν μπορώ γιατί κατηγορείται έτσι το ΕΛΑΜ. Είναι ένα κόμμα που δεν αποδέχεται τον αντισημιτισμό. Δεν υπάρχουν πολλά κόμματα στον κόσμο που έχουν αυτή τη στάση. Τιμά το ολοκαύτωμα και στη Βουλή και άλλοσπως. Διατηρεί στενές σχέσεις με Εβραίους διανοούμενους», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωάννου.

Δειτε Επισης

Στα €523 εκατομμύρια το πλεόνασμα Γενικής Κυβέρνησης την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024
Να πιάσει τόπο η προσπάθεια συνεργασίας ΕΕ-Λιβάνου ζητά η Αννίτα
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Βανδάλισαν το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού-«Απουσία φρούρησης, ζημιές χιλιάδων ευρώ» (pic)
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις αναφορές της Moneyval-Καταγράφει συμμόρφωση της ΚΔ με συστάσεις για ξέπλυμα
Moneyval: Πρόοδος από Κύπρο στην καταπολέμηση ξεπλύματος και χρηματοδότησης τρομοκρατίας
Αυτές είναι οι τιμές πώλησης των γεωργικών προϊόντων-Όσα παρουσιάζει το «e-κοφίνι» (ΠΙΝΑΚΑΣ)