Κι επίσημα στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ ο Παύλος Ιωάννου-«Απέδειξε πως προωθεί τα συμφέροντα των πολιτών»

Κι επίσημα, το ΕΛΑΜ, ανακοίνωσε τη συμπερίληψή στο ψηφοδέλτιο του ως αριστίνδην υποψηφίου του τέως Χρηματοοικονομικού Επίτροπου, Παύλου Ιωάννου ,για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «ο Παύλος Ιωάννου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Παράταξής μας για Πατριωτικό και Κοινωνικοοικονομικό πολιτικό αγώνα θέτει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών, αποδεχόμενος το ελεύθερο βήμα που του παρέχεται στο ψηφοδέλτιο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου».

Και προσθέτει πως, «κατά τη δεκαετή θητεία του απέδειξε την ικανότητα του να προωθεί κατά τρόπο ορθολογικό, δίκαιο και αντικειμενικό τα συμφέροντα των πολιτών και αντιμετώπισε τα προβλήματα τους με σειρά παρεμβάσεων στον τομέα της Οικονομίας και των σχετικών νόμων, που φέρουν τη σφραγίδα του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συζητά για να είναι αριστίνδην υποψήφιος του ΕΛΑΜ ο τέως χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου

Την ίδια ώρα το Εθνικό Λαικό Μέτωπο, εκφράζει τη βεβαιότητα του πως, «ο Παύλος Ιωάννου θα συνεχίσει να εργάζεται άοκνα με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση που επιδείκνυε κατά τη θητεία του ως Χρηματοοικονομικός Επιτρόπος, χαρακτηριστικά που κατέστησαν τον θεσμό ως έναν από τους πιο αξιόπιστους και αποτελεσματικούς στην Κυπριακή Δημοκρατία».

«Η αφοσίωσή του στις δημοκρατικές αρχές, η ακαδημαϊκή του κατάρτιση και οι τεχνοκρατικές του εμπειρίες σε διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής ασφάλειας ,αποτελούν εχέγγυο μίας συνεργασίας που έχει ως σκοπό την εκπροσώπηση μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την προώθηση των συμφερόντων της Κύπρου στην ΕΕ», καταλήγει η ανακοίνωση του το ΕΛΑΜ.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα το ΕΛΑΜ έχει ανακοινώσει τις υποψηφιότητες του Γεάδη Γεάδη, του Πόλυ Ανωγυριάτη και του Λίνου Χατζηγεωργίου.

Νωρίτερα, σε τηλεοπτική του παρέμβαση ο Παύλος Ιωάννου, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον έφεραν σε συζητήσεις με το ΕΛΑΜ, ενώ κλήθηκε να απαντήσει σε σχέση με την ιδεολογία που ο ίδιος πρεσβεύει. Ερωτηθείς, για την ιδεολογία του ΕΛΑΜ και τις θέσεις του ιδίου, ο τέως χρηματοοικονομικός επίτροπος, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν είναι ακροδεξίος. «Στον 21ο αιώνα, οι προσδιορισμοί αυτού του τύπου είναι ανεδαφικοί και χωρίς νόημα. Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και του ορθολογισμού, τα προβλήματα θα πρέπει να αξιολογούνται χωρίς ιδεολογική προσέγγιση».

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαι ιδεολόγος. Η ιδεολογία μου είναι ο ορθολογισμός. Για μένα μπορεί να λειτουργήσει ο ορθολογισμός, μέσα σε πλαίσιο απόλυτης δημοκρατικότητας. Δεν μπορώ γιατί κατηγορείται έτσι το ΕΛΑΜ. Είναι ένα κόμμα που δεν αποδέχεται τον αντισημιτισμό. Δεν υπάρχουν πολλά κόμματα στον κόσμο που έχουν αυτή τη στάση. Τιμά το ολοκαύτωμα και στη Βουλή και άλλοσπως. Διατηρεί στενές σχέσεις με Εβραίους διανοούμενους», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωάννου.

Δειτε Επισης

Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
«Υλοποιήθηκαν πρωτοποριακά έργα»-Έκανε τον απολογισμό της επταετίας ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Κ. Κόμπος: Εξαιρετικά ανήσυχη για κατάσταση στη Γάζα η Κύπρος
«Στο δρόμο προς την Ευρώπη, η Τουρκία έχει και πάλι μπροστά της την Κύπρο»
Έδωσαν τα χέρια Κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι για την απασχόληση αλλοδαπών
Υπ. Ενέργειας: Μετά τη λειτουργία του Great Sea Interconnector η όποια επιβάρυνση
Οι αντιδράσεις κομμάτων για την κρίση στο μέτωπο Ελεγκτή και Εισαγγελίας-Καλεί ΠτΔ να αναλάβει πρωτοβουλία το ΑΚΕΛ