Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Εσπερίδα με τίτλο Επενδύοντας στη γυναίκα

Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Όμιλος Φοιτητών της Νομικής Σχολής EUC “LAW SOCIETY” διοργανώνουν εσπερίδα με τίτλο «Invest in women: Επενδύοντας στη γυναίκα. Επενδύουμε στη Συνοχή και την Ανάπτυξη» με Κεντρικές ομιλήτριες την υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη, την Επίτροπο Ισότητας των Φύλων Τζόζη Χριστοδούλου και την Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, βουλευτή Επικρατείας και δημιουργό της πλατφόρμας «Υπέροχες Γυναίκες» .

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024 , ώρα 18:00- 20:30 , Πολιτιστικό Κέντρο Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, και ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από τη σχετική καμπάνια των Ηνωμένων Εθνών για το 2024.

Στόχος της εκδήλωσής είναι να αναδειχθούν οι ανισότητες που βιώνει η σύγχρονη γυναίκα σε όλους τους τομείς, τόσο τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό και η έλλειψη των ίσων ευκαιριών που εξακολουθούν να υπάρχουν, παρά τα όποια θετικά βήματα έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή (εργασιακός χώρος, στερεότυπα στα επαγγέλματα, διαφορετικές αμοιβές, ανάγκη συνδυασμού της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή) στην Κύπρο και την Ελλάδα και, αφού διαπιστωθούν τα έμφυλα στερεότυπα, οι ανισότητες και οι κάθε είδους προκαταλήψεις, να προταθούν τρόποι αποτελεσματικής τους αντιμετώπισης ή και εξάλειψης.

Το μήνυμα/συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουμε είναι ότι η εξάλειψη όλων των ανισοτήτων σε βάρος των γυναικών συνιστά παράγοντα ανάπτυξης για προόδου για την κοινωνία, την οικονομία, τη δημόσια ζωή, την πολιτική, την επιστήμη, κυρίως τη νομική, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Η Πολιτεία και η κοινωνία οφείλει να επενδύσει στις γυναίκες.

Οι ομιλήτριες της εκδήλωσης, είναι καταξιωμένες γυναίκες, οι οποίες θα παρουσιάσουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουν στους χώρους από τους οποίες προέρχονται: δημόσια ζωή/πολιτική, επιχειρηματικότητα, δικηγορία/νομικά επαγγέλματα/επιστήμες και δημόσια διοίκηση.

Δειτε Επισης

Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας