Συζητά για να είναι αριστίνδην υποψήφιος του ΕΛΑΜ ο τέως χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου

Εν δυνάμει υποψήφιος του ΕΛΑΜ στις επικείμενες Ευρωεκλογές, είναι ο πρώην χρηματοοικονομικός επίτροπος, Παύλος Ιώαννου, ο οποίος αν τελικά ευοδωθούν οι συζητήσεις, θα είναι αριστήνδην. Ο κ. Ιωάννου, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, που τον φέρουν ως υποψήφιο με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, εξηγώντας πως ακόμα βρίσκεται σε επίπεδο συζητήσεων με το κόμμα.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα το ΕΛΑΜ έχει ανακοινώσει τις υποψηφιότητες του Γεάδη Γεάδη, του Πόλυ Ανωγυριάτη και του Λίνου Χατζηγεωργίου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σιγμα, ο κ. Ιωάννου, ανέφερε πως, «εκείνο που ισχύει είναι ότι είμαι σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης με το ΕΛΑΜ προς αυτή την κατεύθυνση. Κάποιοι συνεργάτες μου συζητούν το θέμα για το πως θα γίνει αυτή η συνεργασία. Είναι ενδεχόμενο στο τέλος αν ευοδωθούν οι διεργασίες να κατέλθω ως υποψήφιος με το ΕΛΑΜ».

Όπως αποκάλυψε ο κ. Ιωάννου, «η διαδικασία ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες, μέσα από πρωτοβουλίες φίλων μου, που ήθελαν να μου δώσουν ένα βήμα για να εκφράζω τις απόψεις μου, σε τεχνικά θέματα, όπως το έκανα στη Βουλή. Οι διαπραγματεύσεις γίνονταν από συγκεκριμένους φίλους μου που κατέληξαν σε συγκεκριμένη φόρμουλα, που όταν τη δω και συμφωνήσω, θα προχωρήσουμε».

Ερωτηθείς, για την ιδεολογία του ΕΛΑΜ και τις θέσεις του ιδίου, ο τέως χρηματοοικονομικός επίτροπος, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν είναι ακροδεξίος. «Στον 21ο αιώνα, οι προσδιορισμοί αυτού του τύπου είναι ανεδαφικοί και χωρίς νόημα. Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και του ορθολογισμού, τα προβλήματα θα πρέπει να αξιολογούνται χωρίς ιδεολογική προσέγγιση».

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαι ιδεολόγος. Η ιδεολογία μου είναι ο ορθολογισμός. Για μένα μπορεί να λειτουργήσει ο ορθολογισμός, μέσα σε πλαίσιο απόλυτης δημοκρατικότητας. Δεν μπορώ γιατί κατηγορείται έτσι το ΕΛΑΜ. Είναι ένα κόμμα που δεν αποδέχεται τον αντισημιτισμό. Δεν υπάρχουν πολλά κόμματα στον κόσμο που έχουν αυτή τη στάση. Τιμά το ολοκαύτωμα και στη Βουλή και άλλοσπως. Διατηρεί στενές σχέσεις με Εβραίους διανοούμενους», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωάννου.

Δειτε Επισης

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οι πυροβολισμοί στα Σεπόλια με τραυματία έναν 17χρονο
Κρεμλίνο: Θα εξετάσουμε την πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία, αλλά έχουμε τη δική μας θέση
Αγωγή €500.000 από Εθνική Πινακοθήκη στον Παπαδόπουλο-«Από μισό ευρώ να βάλουμε όλοι οι Χριστιανοί τα μαζέψαμε»
Το Kονκλάβιο εκ των έσω-Καρδινάλιος αποκαλύπτει τι συνέβαινε στην ψηφοφορία για τον Πάπα
Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι παραβίασε την εκεχειρία–Εκρήξεις ακούγονται στη Σριναγκάρ
Συνεχίζει να καταζητείται 39χρονος για απόπειρα φόνου στην Πάφο-Κατάφερε να διαφύγει σε καταδίωξη
Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών ο θάνατος της οικογένειας στο Ελληνικό-«Ποιος καθαρίζει σεντόνια νεκρών;»
Δεν προκύπτει κακόβουλη ενέργεια για την σπασμένη τζαμαρία στην Πινδάρου-Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας
Πρόεδρος Βουλής: Σταθερός σύμμαχος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ρομπέρτα Μέτσολα
Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως