Θρίαμβο Ιμάμογλου δείχνουν τα αποτελέσματα-Ήττα Ερντογάν σε Άγκυρα και Σμύρνη

Θρίαμβο του Εκρέμ Ιμάμογλου με 50% καταγράφουν τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών για την Κωνσταντινούπολη. Με καταμετρημένο το 28% των ψήφων, ο νυν δήμαρχος λαμβάνει ποσοτό 50,05%%. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου προχώρησε σε μια πρώτη δήλωση κατά την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα πρώτα αποτελέσματα.

«Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα αυτή τη στιγμή και τα παρακολουθούμε με αγωνία. έχουμε πολύ καλή ομάδα και ένα πολύ καλό σύστημα παρακολούθησης των αποτελεσμάτων. Η εικόνα που έχουμε ικανοποιεί πολύ αλλά δεν πρέπει να μιλάμε πριν να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα από τον δήμο», ανέφερε ο Ιμάμογλου.

Ο εκλεκτός του Ρετζέπ Ερντογάν Μουράτ Κουρούμ βρίσκεται στο 41,25% γεγονός το οποίο ερμηνεύεται ως μια μεγάλη ήττα του Τούρκου προέδρου που ήλπιζε να πάρει πίσω τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η αντιπολίτευση έχει προβάδισμα έναντι του κόμματος του Ερντογάν στις τρεις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.

konstantinoupoli-dimotikes-ekloges-2024

Στην Άγκυρα, ο δήμαρχος Μανσούρ Γιαβάς δείχνει ότι επανεκλέγεται κερδίζοντας 56,3% των ψήφων έναντι 36,3% του αντιπάλου του, με το 12,4% των ψήφων καταμετρημένο. Στην Σμύρνη ο Τζεμίλ Τουτζάι έχει προβάδισμα με 47,24% έναντι 37,85% του Χαμζά Νταγ.

agkira-dimotikes-ekloges-2024

smirni-dimotikes-ekloges-2024

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προβάδισμα Ιμάμογλου με 49,5% δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα στην Κωνσταντινούπολη

Προβάδισμα των υποψηφίων της αντιπολίτευσης σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα

Η μέχρι στιγμής μικρή καταμέτρηση των ψήφων στις δημοτικές εκλογές δείχνει μια τάση ευνοϊκή για τους υποψηφίους της αντιπολίτευσης στις πόλεις Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, σύμφωνα με αποτελέσματα που έδωσαν στη δημοσιότητα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Με σχεδόν 20% των καταμετρημένων ψήφων, ο απερχόμενος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, έχει προβάδισμα 49,6% έναντι 41,6% του βασικού του αντιπάλου Μουράτ Κουρούμ.

Στην Άγκυρα, ο δήμαρχος Μανσούρ Γιαβάς δείχνει ότι επανεκλέγεται κερδίζοντας 56,3% των ψήφων έναντι 36,3% του αντιπάλου του, μετά 12,4% των ψήφων καταμετρημένο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία, αρχίζει η καταμέτρηση-Στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν

Δειτε Επισης

Στους 30 οι τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στην Ζαπορίζια-Ανάμεσα τους ένας 13χρονος
BINTEO: Ο υποψήφιος Πάπας Λουίς Αντόνιο Τάγκλε ανέβηκε σε σκηνή και τραγούδησε το «Imagine» του Τζον Λένον
Άνοδος στις αγορές παγκοσμίως μετά την ετοιμότητα Κίνας για συνομιλίες με ΗΠΑ για δασμούς
Eτοιμη να αυξήσει κατά 50 δισ. ευρώ τις εισαγωγές από ΗΠΑ έναντι συμφωνίας για τους δασμούς η ΕΕ
ΒΙΝΤΕΟ: O Πούτιν δείχνει για πρώτη φορά το πολυτελές διαμέρισμά του στο Κρεμλίνο
Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει την πρώτη πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία
Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κοντά στο προεδρικό μέγαρο της Δαμασκού
Ρούμπιο για συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας: Αν οι ΗΠΑ δεν δουν πρόοδο, θα επανεξετάσουν τη στάση τους
Εκτελέστηκε στη Φλόριντα με θανατηφόρα ένεση πρώην στρατιωτικός που είχε υπηρετήσει στον πόλεμο του Κόλπου
Ο Τραμπ επιβεβαίωσε την απομάκρυνση Γουόλτς-Ο Μάρκο Ρούμπιο νέος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας