Νέα πυρά ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης-«Συνεχίζει την πολιτική Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ»

Βάλλει εκ νέου κατά της Κυβέρνησης το ΑΚΕΛ, με φόντο την ακρίβεια, το οποίο σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως συνεχίζει την πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού, υποδεικνύοντας πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν πρόκειται να θίξει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ακόμη και όταν η κοινωνία πιέζεται από την ακρίβεια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ «Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και η κυβέρνησή του όχι μόνο δεν παίρνουν ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια, αλλά ενοχλούνται κι από πάνω με τις προτάσεις του ΑΚΕΛ. Ισχυρίστηκε ότι οι προτάσεις του ΑΚΕΛ είναι προεκλογικές. Όμως η πρόταση μας για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών κατατέθηκε από το 2022 και μάλιστα, το 2023 η Βουλή εκπόνησε μελέτη για την εφαρμογή του μέτρου σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Κουβέντα δεν λέει βέβαια o κ. Χριστοδουλίδης για τα ρεκόρ υπερκερδών των τραπεζών τα οποία απομυζούν από την οικονομία και την κοινωνία, μέσα από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις των επιτοκίων στα δάνεια».

Το κόμμα της Αριστεράς πρόσθεσε πως «ισχυρίστηκε επίσης ότι οι προτάσεις του ΑΚΕΛ είναι ανεφάρμοστες. Όμως η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας συγκαταλέγεται στα μέτρα που πρότεινε η Κομισιόν, ενώ προεκλογικά την στήριξε και ο ίδιος ο κ. Χριστοδουλίδης. Επικαλέστηκε δε τη δημοσιονομική πειθαρχία και τα οικονομικά του κράτους για να απορρίψει τις προτάσεις του ΑΚΕΛ και την απαίτηση της κοινωνίας για πραγματικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας. Κρύβει όμως από τον λαό ότι το κράτος έχει αυξημένα έσοδα της τάξης του 1,5 δις ευρώ που προέρχονται και πάλι από τον λαό ο οποίος πληρώνει διπλά τον πληθωρισμό. Και βέβαια, προσποιείται ότι δεν θυμάται ότι η δημοσιονομική πειθαρχία πάει περίπατο όταν πρόκειται να χαρίσουν δεκάδες εκατομμύρια δημόσιου χρήματος σε μεγαλοεπιχειρηματίες μέσα από αστόχευτες φοροαπαλλαγές».

Καταλήγοντας, το ΑΚΕΛ υπέδειξε πως «αντί λοιπόν δικαιολογιών, ας είναι πιο ειλικρινής ο κ. Χριστοδουλίδης και να παραδεχτεί ότι θα συνεχίσει -και εδώ- την πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ, ότι δεν πρόκειται να θίξει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ακόμα κι όταν η κοινωνία πιέζεται ασφυκτικά από την ακρίβεια».

Δειτε Επισης

Μπούκαραν σε οικία και με την απειλή όπλων λήστεψαν τουρίστριες μέρα μεσημέρι
Έντονη ενόχληση ΟΠΑΚ για τα μη προσβάσιμα γήπεδα-Βλέπουν ομάδες, ζητούν λήψη μέτρων
Το «κατηγορητήριο» κατά Ελεγκτή από Εισαγγελέα και πώς απαντά επιστρέφοντας τα πυρά ο Οδυσσέας (Μέρος Α)
A. Χατζηχαραλάμπους: Δεν χρειάζομαι περίοδο προσαρμογής, μπορώ ν’ αναλάβω από την επομένη της εκλογής μου
Ψάχνει λύσεις για τις πισίνες το ΥΠΕΣ-Οι τρεις τύποι που διαχωρίζουν τις δημόσιες και τις ιδιωτικές
BBC: Το Ισραήλ θα συνεχίσει ακάθεκτο την εισβολή στη Ράφα παρά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου
ΗΠΑ και Αίγυπτος συμφώνησαν να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
BINTEO: Η υπερβολή σε όλη της το μεγαλείο-Τύπος πάρκαρε Bugatti πάνω στο γιοτ του στο Μονακό
ΟΗΕ: Δεσμευτικές οι αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου-Όλες οι πλευρές να συμμορφωθούν με αυτές
Δημοσκόπηση-χτύπημα για τον Ερντογάν: Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα προηγείται του κυβερνώντος AKP