Νέα πυρά ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης-«Συνεχίζει την πολιτική Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ»

Βάλλει εκ νέου κατά της Κυβέρνησης το ΑΚΕΛ, με φόντο την ακρίβεια, το οποίο σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως συνεχίζει την πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού, υποδεικνύοντας πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν πρόκειται να θίξει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ακόμη και όταν η κοινωνία πιέζεται από την ακρίβεια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ «Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και η κυβέρνησή του όχι μόνο δεν παίρνουν ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια, αλλά ενοχλούνται κι από πάνω με τις προτάσεις του ΑΚΕΛ. Ισχυρίστηκε ότι οι προτάσεις του ΑΚΕΛ είναι προεκλογικές. Όμως η πρόταση μας για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών κατατέθηκε από το 2022 και μάλιστα, το 2023 η Βουλή εκπόνησε μελέτη για την εφαρμογή του μέτρου σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Κουβέντα δεν λέει βέβαια o κ. Χριστοδουλίδης για τα ρεκόρ υπερκερδών των τραπεζών τα οποία απομυζούν από την οικονομία και την κοινωνία, μέσα από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις των επιτοκίων στα δάνεια».

Το κόμμα της Αριστεράς πρόσθεσε πως «ισχυρίστηκε επίσης ότι οι προτάσεις του ΑΚΕΛ είναι ανεφάρμοστες. Όμως η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας συγκαταλέγεται στα μέτρα που πρότεινε η Κομισιόν, ενώ προεκλογικά την στήριξε και ο ίδιος ο κ. Χριστοδουλίδης. Επικαλέστηκε δε τη δημοσιονομική πειθαρχία και τα οικονομικά του κράτους για να απορρίψει τις προτάσεις του ΑΚΕΛ και την απαίτηση της κοινωνίας για πραγματικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας. Κρύβει όμως από τον λαό ότι το κράτος έχει αυξημένα έσοδα της τάξης του 1,5 δις ευρώ που προέρχονται και πάλι από τον λαό ο οποίος πληρώνει διπλά τον πληθωρισμό. Και βέβαια, προσποιείται ότι δεν θυμάται ότι η δημοσιονομική πειθαρχία πάει περίπατο όταν πρόκειται να χαρίσουν δεκάδες εκατομμύρια δημόσιου χρήματος σε μεγαλοεπιχειρηματίες μέσα από αστόχευτες φοροαπαλλαγές».

Καταλήγοντας, το ΑΚΕΛ υπέδειξε πως «αντί λοιπόν δικαιολογιών, ας είναι πιο ειλικρινής ο κ. Χριστοδουλίδης και να παραδεχτεί ότι θα συνεχίσει -και εδώ- την πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ, ότι δεν πρόκειται να θίξει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ακόμα κι όταν η κοινωνία πιέζεται ασφυκτικά από την ακρίβεια».

Δειτε Επισης

Ευχαριστίες από την Καναδή ΥΠΕΞ για την ηγετική θέση της Κύπρου στο σχέδιο «Αμάλθεια»
Αννίτα: Ο Νίκος Τορναρίτης γνωρίζει τις προοπτικές και τη δυναμική της Λευκωσίας και ξέρει τα προβλήματα
Το Κυπριακό μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν-«Διαφωνούμε, όμως το αντίδοτο είναι ο διάλογος»
Βλέπει τον Γεραπετρίτη στην Αθήνα η Ολγκίν
ΔΗΣΥ για δολοφονία Θανάση-«Να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης, όσους παρακώλυσαν την απόδοση της για 19 χρόνια»
Μητσοτάκης για Ερντογάν-«Δίπλα στις διαφωνίες μας, να γράφουμε και μία παράλληλη σελίδα με τις συμφωνίες μας»
Ευχές για επιτυχία της Ολγκίν εξέφρασε σε συνάντηση ο Ακιντζί
Αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για απόρριψη τριμερούς συνάντησης από Τατάρ
Γιάννης Αρμεύτης: Με πυξίδα το ήθος και τη χρηστή διοίκηση
Θλίψη Τατάρ για παρέμβαση Ακιντζί-«Αγωνιζόμαστε για να γίνει αντιληπτή ως κυρίαρχο κράτος η ''τδβκ''