Τα παράδοξα της κάλπης στην Τουρκία-Ο αστροναύτης, τα φορεία και το ψηφοδέλτιο του...1 μέτρου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τουρκία και οι κάτοικοι της χώρας συρρέουν στις κάλπες που έχουν στηθεί προκειμένου να αναδείξουν τους νέους τους δημάρχους.

Οι κάλπες άνοιξαν στις ανατολικές επαρχίες στις 7:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 16:00, ενώ στις δυτικές επαρχίες η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 8:00 το πρωί έως τις 17:00. Το ενδιαφέρον της σημερινής αναμέτρησης στρέφεται στη μάχη για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης, όπου αναμετρώνται ο νυν δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου και ο εκλεκτός του προέδρου Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.

Στις κάλπες των δημοτικών εκλογών προσέρχονται από το πρωί περίπου 61,5 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι για να εκλέξουν 1.393 δημάρχους και χιλιάδες μέλη δημοτικών συμβουλίων καθώς και τοπικούς άρχοντες δημοτικών διαμερισμάτων και χωριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Ερντογάν πολιορκεί την Κωνσταντινούπολη-Τι σημαίνει ενδεχόμενη δεύτερη ήττα

Τα παράδοξα στις κάλπες των δημοτικών εκλογών

Όπως συμβαίνει συχνά σε εκλογικές αναμετρήσεις, έτσι και σήμερα δεν έλειψαν και οι εκκεντρικές παρουσίες. Ψηφοφόροι με ιδιαίτερες ενδυμασίες που έσπευσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα τράβηξαν τα βλέμματα, ενώ εντύπωση προκάλεσε και το μήκος του ψηφοδελτίου για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στραμμένα τα βλέμματα στην Κωνσταντινούπολη για τις κρίσιμες εκλογές-Άνοιξαν οι κάλπες

Ο Τούρκος καλλιτέχνης Bulent Akay ρίχνει την ψήφο του για τις δημοτικές εκλογές με την ενδυμασία Hacivat σε εκλογικό κέντρο στην Προύσα της Τουρκίας στις 31 Μαρτίου 2024 .

Bulent-Akay-ekloges-toyrkia.jpg

Ένας πολίτης, γνωστός ως «Βασιλιάς των Αδάνων» λόγω της βασιλικής του στολής, ψηφίζει στις δημοτικές εκλογές στην περιοχή Saricam των Αδάνων στις 31 Μαρτίου 2024.

andras-ntymenos-prigkipas-psifizei-toyrkia.jpg

Ο Muhammet Bisgin, αθλητής του muay thai, ψηφίζει για τις δημοτικές εκλογές με κοστούμι αστροναύτη που σχεδίασε ο ίδιος στο Duzce της Τουρκίας στις 31 Μαρτίου 2024.

Tourkia-astronautis-ekloges.jpg

Σύμφωνα με το τουρκικό site Duvar, έχει μήκος σχεδόν ένα μέτρο! Η Κωνσταντινούπολη διαθέτει το μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο της χώρας, το οποίο χωράει 22 πολιτικά κόμματα και 27 ανεξάρτητους υποψηφίους για την ψηφοφορία του μητροπολιτικού δήμου.

terastio-psifodeltio-Konstantinoypoli-ekloges-toyrkia.jpg

Ηλικιωμένοι έσπευσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέχρι και σε φορεία.

85xronos-ekloges-foreio-tourkia.jpg

Ανάλογη είναι και η εικόνα του ψηφοδελτίου για την Άγκυρα.

makry-psifodeltio-toyrkia-ekloges.jpg

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Στους 30 οι τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στην Ζαπορίζια-Ανάμεσα τους ένας 13χρονος
BINTEO: Ο υποψήφιος Πάπας Λουίς Αντόνιο Τάγκλε ανέβηκε σε σκηνή και τραγούδησε το «Imagine» του Τζον Λένον
Άνοδος στις αγορές παγκοσμίως μετά την ετοιμότητα Κίνας για συνομιλίες με ΗΠΑ για δασμούς
Eτοιμη να αυξήσει κατά 50 δισ. ευρώ τις εισαγωγές από ΗΠΑ έναντι συμφωνίας για τους δασμούς η ΕΕ
ΒΙΝΤΕΟ: O Πούτιν δείχνει για πρώτη φορά το πολυτελές διαμέρισμά του στο Κρεμλίνο
Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει την πρώτη πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία
Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κοντά στο προεδρικό μέγαρο της Δαμασκού
Ρούμπιο για συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας: Αν οι ΗΠΑ δεν δουν πρόοδο, θα επανεξετάσουν τη στάση τους
Εκτελέστηκε στη Φλόριντα με θανατηφόρα ένεση πρώην στρατιωτικός που είχε υπηρετήσει στον πόλεμο του Κόλπου
Ο Τραμπ επιβεβαίωσε την απομάκρυνση Γουόλτς-Ο Μάρκο Ρούμπιο νέος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας