Σκληρή επίθεση ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης-«Ο Χριστοδουλίδης ζει σε μια επικοινωνιακή φούσκα»

Σε υψηλούς τόνους επέλεξε να συντηρήσει την αντιπαράθεση με την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ για το θέμα της ακρίβειας, κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι εκτίθεται και τα μέτρα της δεν συνιστούν καν ασπιρίνες. Επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του, το κόμμα της Αριστεράς, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, υποστήριξε ότι ο ΠτΔ ζει σε μια επικοινωνιακή φούσκα και σε αυτή δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης συναίσθηση.

Σε γραπτή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουκουμά, αναφέρεται ότι, «ο κ. Χριστοδουλίδης και η κυβέρνησή του επιμένουν να μην παραδέχονται ότι τα μέτρα που εξήγγειλαν δεν συνιστούν ούτε καν ασπιρίνες για την ακρίβεια».

Όπως σημειώνει ο κ. Κουκουμάς, «αυτό όμως που εκθέτει διπλά τον κ. Χριστοδουλίδη είναι ότι αρνείται να προχωρήσει σε ένα δραστικό κοινωνικό πακέτο στήριξης ώστε να αντέξει η κοινωνία, την ώρα που το κράτος έχει τη δυνατότητα. Τα κρατικά ταμεία έχουν αυξημένα έσοδα που μόνο πέρσι ξεπέρασαν το 1,5 δις ευρώ. Έσοδα τα οποία προέρχονται από τον πληθωρισμό, δηλαδή ο κόσμος διπλοπληρώνει την ακρίβεια».

Προστίθεται επίσης, ότι, «εκτίθεται περισσότερο δε ο κ. Χριστοδουλίδης αφού την ώρα που ισχυρίζεται ότι κόπτεται για τη δημοσιονομική πειθαρχία, αρνείται τις εισηγήσεις του ΑΚΕΛ για να ενισχυθούν τα οικονομικά του κράτους, δηλαδή τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και των εταιριών ενέργειας. Έγνοια του δηλαδή, δεν είναι οικονομικά του κράτους αλλά να μην θίξει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Υπενθυμίζουμε στον κ. Χριστοδουλίδη ότι προεκλογικά και ο ίδιος είχε υποστηρίξει την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας. Μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης όμως, δεν βρήκε χρόνο για να υλοποιήσει τη δέσμευσή του που προφανώς θα πάει κι αυτή περίπατο».

Ο κ. Χριστοδουλίδης, καταλήγει η ανακοίνωση, «ζει σε μια επικοινωνιακή φούσκα, όπου προφανώς δεν υπάρχει η ακρίβεια που πλήττει όλη την υπόλοιπη κοινωνία. Και προφανώς σε αυτή τη φούσκα δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης συναίσθηση». 

Δειτε Επισης

Καταψηφίστηκε στην Ολομέλεια πρόταση του ΑΚΕΛ για δημοσίευση στοιχείων χορηγιών ΟΠΑΠ
Μήνυμα Αννίτας για ισχυρό ΔΗΣΥ με καρφιά σε ΕΛΑΜ και αναφορά σε Φειδία-«Αποφυγή λαϊκισμού για φθηνούς πολιτικούς πόντους»
Ανακοίνωσαν την κάθοδο Ολγκίν τα Ηνωμένα Έθνη για προετοιμασία της πολυμερούς-Κάνει στάση στο Παρίσι
Η Βουλή ψήφισε νομοσχέδια για εναρμόνιση με τον κανονισμό ΕΕ για ψηφιακές υπηρεσίες
Αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αμερική συναντήθηκε με το ΚΝΚ στα κατεχόμενα
Ζήτησε να θεωρείται βουλευτής του ΔΕΚ ο Θεμιστοκλέους αλλά αρνήθηκε η Βουλή-«Αν δεν το αναγνωρίζετε δεν φταίω εγώ»
Παρέμβαση Χατζηγιάννη για Γάζα και Ιράν στην Ολομέλεια ΚΣ ΟΑΣΕ
Τατάρ στον Πρωθυπουργό του Αζερμπαϊτζάν: Η «τδβκ» είναι η τιμή και η σημαία του τουρκικού κόσμου
Νομοθετική ρύθμιση για εγγραφή εταιρειών συμφερόντων τρίτων χωρών αναζητά η Βουλή
Ενημέρωσε τους αρχηγούς κομμάτων για τα νομοσχέδια για φορολογική μεταρρύθμιση ο Κεραυνός