«Πρότυπο ανδρείας, παράδειγμα θυσίας»-Τα κόμματα τιμούν την μνήμη του Γρηγόρη Αυξεντίου

Εξήντα επτά χρόνια πέρασαν από την θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου, στις 3 Μαρτίου 1957, όταν οι Άγγλοι κατακτητές του έριξαν βενζίνη και τον έκαψαν ζωντανό, όταν εκείνος αρνήθηκε να παραδοθεί. Ο Γρηγόρης Αυξεντίου ήταν πρότυπο ανδρείας και παράδειγμα θυσίας, όπως ανέφεραν τα κόμματα, στα μηνύματα για τιμή της μνήμης του.

Το μήνυμα που διαχέεται σήμερα είναι ότι οι αρχές και οι αξίες μας δεν είναι δεδομένες αλλά κερδίζονται, είπε η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, σε δηλώσεις της μετά το ετήσιο μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου, στον Μαχαιρά.

«Αθάνατος ο Γρηγόρης Αυξεντίου , για αυτό είμαστε σήμερα εδώ. Νομίζω ότι το μήνυμα που διαχέεται σήμερα είναι ότι οι αρχές, οι αξίες μας δεν είναι δεδομένες αλλά κερδίζονται, και πάνω από όλα είναι η πατρίδα", είπε η κ. Δημητρίου.

Πρόσθεσε πως "χρειάζεται για ακόμα μια φορά, σε μια πολύ δύσκολη πολιτική περίοδο για όλους , όχι μόνο για την Κύπρο μας , που συμπληρώνει σχεδόν 50 χρόνια συνεχιζόμενης κατοχής και εισβολής , αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, αξίες, όπως η ειρήνη, η σταθερότητα, όλα αυτά, να προσμετρηθούν και να αποτελέσουν κορυφαία προτεραιότητα για όλους".

«Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο διαχέεται σήμερα και πάνω σε αυτό ακριβώς πρέπει να εστιάσουμε», κατέληξε.

Ως ένα παράδειγμα θυσίας και αυταπάρνησης που κληροδοτήθηκε στις επόμενες γενιές, χαρακτήρισε τη θυσία του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του μνημόσυνου του Γρηγόρη Αυξεντίου και του τρισάγιου που ακολούθησε στο κρησφύγετο του ήρωα όπου εκπροσώπησε το ΑΚΕΛ, ο κ. Κουκουμάς ανέφερε πως τιμούμε σήμερα τη θυσία τον Γρηγόρη Αυξεντίου, μιας ξεχωριστής ηρωϊκής φυσιογνωμίας στην ιστορία της Κύπρου, με σημαντική συμβολή στην αποτίναξη του αποικιοκρατικού ζυγού, αλλά και ενός παραδείγματος θυσίας και αυταπάρνησης, το οποίο ο Αυξεντίου κληροδότησε στις επόμενες γενιές.

Πρόσθεσε πως «ο αγώνας της Κύπρου για ελευθερία συνεχίζεται και είναι αγώνας για αποτίναξη της τουρκικής κατοχής, τερματισμό της διχοτόμησης, απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας».

Πρότυπο ανδρείας, θυσίας και αγώνα χαρακτήρισε τον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, υποδεικνύοντας πως με τη θυσία του μας δίδαξε να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την απελευθέρωση.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του μνημόσυνου του Γρηγόρη Αυξεντίου και του τρισάγιου που ακολούθησε στο κρησφύγετο του ήρωα στον Μαχαιρά, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι ο Γρηγόρης Αυξεντίου αποτελεί πρότυπο ανδρείας, θυσίας και αγώνα, υποδεικνύοντας ότι σαν σήμερα πριν από 67 χρόνια δίδαξε τους συμπολεμιστές του πως πρέπει να αγωνίζονται και να πεθαίνουν οι ήρωες.

«Και παράλληλα δίδαξε ολόκληρο τον κυπριακό Ελληνισμό πως θα πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την απελευθέρωση, μέχρι την τελική δικαίωση του κυπριακού λαού», πρόσθεσε.

Το τρανό και φωτεινό παράδειγμα του Γρηγόρη Αυξεντίου είναι ο καλύτερος οδηγός για τα όσα περνά η Κύπρος σήμερα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του μνημόσυνου του Γρηγόρη Αυξεντίου και του τρισάγιου που ακολούθησε στο κρησφύγετο του ήρωα, ο Χρίστος Χρίστου σημείωσε πως τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, ο οποίος θυσιάστηκε για την απελευθέρωση της Κύπρου και την ένωση με τον υπόλοιπο εθνικό κορμό.

Πρόσθεσε πως «το τρανό και φωτεινό του παράδειγμα είναι για εμάς ο καλύτερος οδηγός για τα όσα η πατρίδα μας περνά αυτή τη στιγμή από τη συνεχιζόμενη τουρκική εισβολή και κατοχή».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε ο οπερατέρ του βίντεο με τις ερωτικές περιπτύξεις αστυνομικών-Κατάσχεσαν το περιπολικό για.. DNA
Ψάχνουν πίσω από το μισό εκατομμύριο της οικογένειας των επιχειρηματιών-Νέα πληροφορία για υπερκέρδη
Πέρασε από χίλια μύρια κύματα αλλά παραδίδεται η επέκταση του ΤΑΕΠ Λάρνακας-Τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης
Η διπλή καταδίκη από το ΕΔΑΔ, τα «καλά θύματα» και οι γυναίκες που «αξίζουν» κατά τις σεξιστικές Αρχές
Το άκομψο timing των ΗΕ, η προσπάθεια του Προέδρου στο Κυπριακό και τα αρνητικά δεδομένα
Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Καταψηφίστηκε στην Ολομέλεια πρόταση του ΑΚΕΛ για δημοσίευση στοιχείων χορηγιών ΟΠΑΠ
Βάζει τέλος στη στέρηση άδειας οδηγού που καταδικάστηκε για κατοχή ή χρήση ουσιών η Βουλή
Μήνυμα Αννίτας για ισχυρό ΔΗΣΥ με καρφιά σε ΕΛΑΜ και αναφορά σε Φειδία-«Αποφυγή λαϊκισμού για φθηνούς πολιτικούς πόντους»
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»