ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε Κελί της Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιο Όρος

Στις φλόγες τυλίχτηκε το πρωί της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου το Ιερό Καλύβι της Ζωοδόχου Πηγής στο Άγιο Όρος που ανήκει στη Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονα και αποτελεί εξάρτημα της Μονή Κουτλουμουσίου.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στις 9:40 και στο Καλύβι, που βρίσκεται κοντά στις Καρυές, σήμανε συναγερμός.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν πολλοί μοναχοί από γειτονικά Κελιά και Καλύβια

Σύμφωνα με το voria.gr, ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος, ο μοναδικός που εγκαταβιεί στο Καλύβι, απομακρύνθηκε άμεσα, χωρίς να κινδυνέψει και στο σημείο έσπευσαν πέντε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με δέκα πυροσβέστες.

fotia-agion-oros3

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και στόχος ήταν να μην επεκταθεί σε διπλανά Κελιά, τα οποία ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση και εγκαταβιούν σε αυτά δεκάδες μοναχοί.

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν και πολλοί μοναχοί από γειτονικά Κελιά και Καλύβια, αλλά και από τις Καρυές που είδαν τις φλόγες και έτρεξαν να βοηθήσουν.

Κατά πληροφορίες του ίδιου μέσου, το κτίριο του κελιού έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς και γίνεται προσπάθεια να διασωθεί ο ιερός ναός.

Ποια είναι η Κουτλουμουσιανή Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος

Σημειώνεται ότι η Κουτλουμουσιανή Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος, βρίσκεται σε μια κατάφυτη πλαγιά, ανάμεσα στις μονές Κουτλουμουσίου και Ιβήρων, κοντά στις Καρυές.

Είναι σε απόσταση μόλις 20 λεπτών, στα ανατολικά από το μοναστήρι του Κουτλουμουσίου και κελιά, καλύβες και Κυριακό αφιερωμένο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η ιστορία της Σκήτης αρχίζει το 1780, όταν ο Ιερομόναχος Χαράλαμπος αιτήθηκε από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου να του παραχωρηθεί το προϋπάρχον Κελί του Αγίου Παντελεήμονα για να το μετατρέψει σε Σκήτη για τη συνοδεία του.

fotia-agion-oros1

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Ανησυχία για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ζημιές στη Μονή Σίμωνος Πέτρας
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ταρακουνήθηκε η Βόρεια Ελλάδα
Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για τα γλυπτά του Παρθενώνα-Τα σενάρια περί επικείμενης συμφωνίας
Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους σε χωριό των Τρικάλων
Νέο θρίλερ με τη δολοφονία του Γιώργου Καριώτη στη Ρόδο-Συνελήφθη 41χρονος μετά από τρια χρόνια
Ζητούν από ανθρώπους που έχασαν συγγενείς τους στο Μάτι να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας του 2018
Τραγωδία στην Σκιάθο-Νεκρή τουρίστρια ανήμερα των γενεθλίων της
«Δεν μας ζήτησε συγγνώμη ο βοηθός νοσηλευτή»-Ξεσπά ο γιος της 62χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή της στο Τζάνειο
Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Ένοχος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης-Ο πατέρας του το ένα θύμα