Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ

Ως θετική εξέλιξη χαρακτήρισε μια συνάντηση μεταξύ του ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ανταποκρίθηκε θετικά σε ιδέες του κ. Γκουτέρες για να προχωρήσει η διαδικασία.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο διεθνές συνέδριο της Κεντρικής Τράπεζας για Προώθηση του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού στην Κύπρο, και ερωτηθείς από δημοσιογράφο για δημοσιεύματα ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, θα ταξιδεύσει στη Νέα Υόρκη για να συναντήσει τον ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση του ιδίου με τον ΓΓ των ΗΕ στις Βρυξέλλες, του ανέφερε ότι, μόλις δημοσιοποιήθηκε η συνάντησή τους, ο κ. Τατάρ ζήτησε και ο ίδιος να μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συναντήσει τον ΓΓ και ότι θεωρεί ότι είναι σε αυτό το πλαίσιο που θα γίνει και η συνάντηση.

«Θεωρώ σημαντικό το γεγονός, είναι θετική εξέλιξη, που θα γίνει μια συνάντηση, θέλουμε τον Γενικό Γραμματέα να εμπλακεί ενεργά στην προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλίων και θεωρώ ότι η συνάντηση προσφέρεται προς την κατεύθυνση που σας προανέφερα», σημείωσε.

Είπε ότι συζήτησε κάποιες συγκεκριμένες ιδέες με τον ΓΓ των ΗΕ, «μοιράστηκε μαζί μου κάποιες από τις ιδέες, που έχει για να προχωρήσει η διαδικασία, ανταποκρίθηκα θετικά, και μακάρι να υπάρξει και ανταπόκριση θετική και από τουρκικής πλευράς».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου για τις θέσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη ο Προέδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους του κ. Τατάρ. «Βλέπουμε καθημερινά τις δηλώσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματούμε αυτή την προσπάθεια».

Σημείωσε ότι ανέφερε και νωρίτερα σήμερα σε μια συνάντηση με φοιτητές από την Ελλάδα, ότι η πάροδος του χρόνου δημιουργεί νέα τετελεσμένα και περισσότερες δυσκολίες στην επίτευξη του στόχου «και θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Κορυφαίος σταθμός η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Εξέπεμψε στα ίδια μήκη κύματος με τον Τατάρ ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Λύση με βάση ιστορικά και σημερινά δεδομένα»
Εκνευρισμός Χριστοδουλίδη για διαρροές από Εθνικό-«Κάποιοι δεν τηρούν αυτά που συμφωνούμε»
Επανέλαβε τη θέση του για αίτημα παύσης Ελεγκτή ο ΠτΔ-«Δεν διασυνδέομαι με καμία πλευρά, έτοιμος να καταθέσω αν κληθώ»
Έδωσε οδηγίες για ένσταση ο Ελεγκτής για την αίτηση της Εισαγγελίας-«Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη»
Στα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΑΜ-Επιθεώρησε και έδωσε οδηγίες
Επιστολή Αμερικάνων Βουλευτών σε Μπλίνκεν-«Απόδειξη αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας η Αμάλθεια»
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα