Σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Επιτροπή Οικονομικών

Αιτήματα για αποδέσμευση κονδυλίων που αφορούν Υπουργεία, οργανισμούς δημοσίου δικαίου και τμήματα της δημόσιας υπηρεσίας ενέκρινε την Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή Οικονομικών ενέκρινε την αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €1.989.827 για το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για τις ανάγκες της διοίκησης και τμημάτων του, ενώ για το Τμήμα Δημοσίων έργων εγκρίθηκε κονδύλι ύψους €500.00 για την ετοιμασία μελέτης αξιολόγησης της ασφάλειας ολόκληρου του οδικού δικτύου (Network-wide rσad safetγ assessment), με βάση ευρωπαϊκή υποχρέωση.

Επίσης, ενέκρινε την αποδέσμευση κονδυλίου €200.000 για τη διενέργεια πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου σε δημόσια κτίρια και κονδυλίου €80.000 για διάφορα οδικά έργα.

Επιπλέον, η Επιτροπή Οικονομικών ενέκρινε την αποδέσμευση πιστώσεων πέρα του €1,2 εκατομμυρίου από τον προϋπολογισμό του 2024, για τις ανάγκες αγοράς υπηρεσιών από τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης.

Πιο αναλυτικά, ποσό ύψους €723.860 αφορά την αγορά υπηρεσιών εμπειρογνωμόνων/συμβούλων για την ετοιμασία μελετών, ποσό ύψους €435.120 για σύμβαση υπηρεσιών, ενώ κονδύλι ύψους €50.000 αφορά σε έξοδα μηχανογράφησης και €25.000 σε έξοδα Συστημάτων Πληρωμών.

Επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε την αποδέσμευση κονδυλίου από τον προϋπολογισμό της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος (ΑΔΕΕλΕπ) συνολικού ποσού περίπου €392.700 που αφορά, ειδικότερα, την αγορά υπηρεσιών επιθεωρητών Διασφάλισης Ποιότητας, ύψους €238.000, Επιθεωρητή με εξειδίκευση σε συστήματα πληροφορικής (ΙΤ lnspector), ύψους €59.500 και Ερευνώντων Λειτουργών ύψους €95.200.

Τέλος, η Επιτροπή Οικονομικών ενέκρινε την αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €1.520.500 από τον προϋπολογισμό της ΑνΑΔ για αγορά υπηρεσιών από φυσικά πρόσωπα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Κορυφαίος σταθμός η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Εξέπεμψε στα ίδια μήκη κύματος με τον Τατάρ ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Λύση με βάση ιστορικά και σημερινά δεδομένα»
Εκνευρισμός Χριστοδουλίδη για διαρροές από Εθνικό-«Κάποιοι δεν τηρούν αυτά που συμφωνούμε»
Επανέλαβε τη θέση του για αίτημα παύσης Ελεγκτή ο ΠτΔ-«Δεν διασυνδέομαι με καμία πλευρά, έτοιμος να καταθέσω αν κληθώ»
Έδωσε οδηγίες για ένσταση ο Ελεγκτής για την αίτηση της Εισαγγελίας-«Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη»
Στα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΑΜ-Επιθεώρησε και έδωσε οδηγίες
Επιστολή Αμερικάνων Βουλευτών σε Μπλίνκεν-«Απόδειξη αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας η Αμάλθεια»
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα