«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα

Τουρκοκύπριος, που αυτοαποκαλείται «δημοσιογράφος-πολίτης» και το προηγούμενο διάστημα προέβαινε σε καταγγελίες μέσω κοινωνικών δικτύων για διαφθορά και διακίνηση ανθρώπων, τέθηκε υπό 3ήμερη κράτηση με απόφαση «δικαστηρίου» όπου οδηγήθηκε σήμερα μετά τη «σύλληψή» του χθες.

Η «Αβρούπα» γράφει σήμερα, όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, ότι «συνελήφθη» ο Σερντίντς Μάιπα (Serdinç Maypa), ο οποίος έκανε εκπομπές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο Youtube επικρίνοντας τα κακώς έχοντα στα κατεχόμενα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, χθες έγινε έφοδος από τις «ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας» στο γραφείο του Μάιπα και συμπληρώνει ότι κανείς δεν αμφιβάλλει ότι επρόκειτο για μια επιχείρηση για να φιμωθεί ο Μάιπα. Εκτιμάται, όπως αναφέρει, ότι ο Μάιπα «συνελήφθη» μετά από καταγγελία του  «πρωθυπουργού» Ουνάλ Ουστέλ στον «γενικό εισαγγελέα», σημειώνοντας πως ο Ουστέλ ενοχλήθηκε επειδή βρέθηκε στο στόχαστρο του Μάιπα.

Ο Σερντίντς Μάιπα, το προηγούμενο διάστημα στα κατεχόμενα, προέβαινε σε αποκαλύψεις πληροφοριών που αφορούσαν φαινόμενα διαφθοράς και διακίνησης ατόμων, μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλο ενδιαφέρον στην τ/κ κοινότητα.

Όπως μεταδίδεται, εξάλλου, από τα κατεχόμενα, ο Μάιπα «συνελήφθη» χθες με την κατηγορία της «παραβίασης της ιδιωτικής ζωής» και οδηγήθηκε στο «δικαστήριο». Κατά την είσοδό του στην αίθουσα, δήλωσε ότι «δεν θα μας κλείσουν το στόμα, θα εξηγήσω τα πάντα όταν βγω έξω. Προσπαθούν να με εμπλέξουν στην εμπορία ανθρώπων. Έχω εξηγήσει ότι ο αδελφός μου είχε ασχοληθεί με αυτή τη δουλειά στο παρελθόν, καθώς και τις προσπάθειές μου να αποκαλύψω την εμπορία ανθρώπων».

Το «δικαστήριο» αποφάσισε την «προφυλάκισή» του για τρεις ημέρες και τη συνέχιση των ερευνών. Προηγουμένως, η ιστοσελίδα "Μπούγκιουν Κίμπρις" είχε αναφερθεί σε πληροφορίες που τον εμπλέκουν στην παράνομη διακίνηση εργατών.

Την «ακροαματική διαδικασία» παρακολούθησαν ο αρχηγός του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσαϊ, και ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Σαμί Οζουσλού.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες