Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»

Επανέρχεται το ΑΚΕΛ, αναφορικά με τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης , υποστηρίζοντας ότι, «οι αντιδράσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η μεγάλη μερίδα της κοινωνίας».

Σε γραπτή δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, «οι χθεσινές αντιδράσεις του κ. Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι έγνοια του και πάλι είναι η επικοινωνιακή του εικόνα, ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η μεγάλη μερίδα της κοινωνίας από την ακρίβεια, από τα αυξημένα επιτόκια, τα αλλεπάλληλα ενοίκια, την τιμή του ρεύματος και των καυσίμων. Ο κ. Χριστοδουλίδης και η κυβέρνησή του:

  1. Δεν διαθέτουν και δεν προτίθενται να καταρτίσουν ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας τόσο με άμεσα μέτρα που να ανακουφίζουν τα νοικοκυριά όσο και με μακροπρόθεσμες πολιτικές για μόνιμη μείωση του κόστους ζωής στον τόπο μας.
  2. Αφήνουν εντελώς εκτός των όποιων μέτρων τη μεσαία τάξη του τόπου και δεν αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τις ευάλωτες ομάδες, είναι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που πιέζεται από την ακρίβεια.
  3. Αρνούνται να προχωρήσουν σε μέτρα που έλαβαν άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπως η φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών και των εταιριών ενέργειας οι οποίες στοιβάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια στην πλάτη της κοινωνίας. Με αυτούς τους πόρους -όπως και με τα αυξημένα έσοδα του κράτους εξαιτίας της ακρίβειας- θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί ένα δραστικό πακέτο πραγματικών μέτρων στήριξης της κοινωνίας».

Δειτε Επισης

A. Χατζηχαραλάμπους: Δεν χρειάζομαι περίοδο προσαρμογής, μπορώ ν’ αναλάβω από την επομένη της εκλογής μου
Τορναρίτης: Χειροκροτητής του ΑΚΕΛ ο κ. Προύντζος
Α. Δημητρίου: Προτεραιότητα η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών στο παιδοογκολογικό
Υποψήφιες για το ΕΚ ανέπτυξαν θέσεις για τρεις θεματικές σε εκδήλωση στη Λευκωσία
Χριστοδουλίδης: Tο καθοδηγητικό φως στον ορίζοντα πρέπει να είναι περισσότερη Ευρώπη
Αμάλθεια, Κυπριακό, διμερείς, θα συζητήσουν Πρόεδρος και Εμίρης Κατάρ
Λ. Φουρλάς: Υποστηρίζουμε την αναγκαιότητα ίδρυσης Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου
Στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ, συναντά τον Πρόεδρο
Επισκέφθηκε την Κρακοβία ο Νίκος Χριστοδουλίδης-Ολοκληρώνει την επίσκεψη του στην Πολωνία
Αισιόδοξος για άρση καθυστερήσεων στο Λιμάνι Λάρνακας και τερματικό στο Βασιλικό ο Κεραυνός