Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»

Επανέρχεται το ΑΚΕΛ, αναφορικά με τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης , υποστηρίζοντας ότι, «οι αντιδράσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η μεγάλη μερίδα της κοινωνίας».

Σε γραπτή δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, «οι χθεσινές αντιδράσεις του κ. Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι έγνοια του και πάλι είναι η επικοινωνιακή του εικόνα, ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η μεγάλη μερίδα της κοινωνίας από την ακρίβεια, από τα αυξημένα επιτόκια, τα αλλεπάλληλα ενοίκια, την τιμή του ρεύματος και των καυσίμων. Ο κ. Χριστοδουλίδης και η κυβέρνησή του:

  1. Δεν διαθέτουν και δεν προτίθενται να καταρτίσουν ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας τόσο με άμεσα μέτρα που να ανακουφίζουν τα νοικοκυριά όσο και με μακροπρόθεσμες πολιτικές για μόνιμη μείωση του κόστους ζωής στον τόπο μας.
  2. Αφήνουν εντελώς εκτός των όποιων μέτρων τη μεσαία τάξη του τόπου και δεν αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τις ευάλωτες ομάδες, είναι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που πιέζεται από την ακρίβεια.
  3. Αρνούνται να προχωρήσουν σε μέτρα που έλαβαν άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπως η φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών και των εταιριών ενέργειας οι οποίες στοιβάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια στην πλάτη της κοινωνίας. Με αυτούς τους πόρους -όπως και με τα αυξημένα έσοδα του κράτους εξαιτίας της ακρίβειας- θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί ένα δραστικό πακέτο πραγματικών μέτρων στήριξης της κοινωνίας».

Δειτε Επισης

Δεν αναμένει σημαντικές εξελίξεις από τη συνάντηση της Γενεύης για το Κυπριακό ο Έρχιουρμαν
Ξεκάθαρο μήνυμα Γεραπετρίτη-«Σημαντικό βήμα η επανεκκίνηση προσπάθειας για Κυπριακό»
Διπλό μήνυμα στέλνει η παρουσία της ΕΕ στη Γενεύη-Δεν ξεκαθάρισαν οι λεπτομέρειες
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη ο ΠτΔ
Μετέφερε σε Ερντογάν τις θέσεις της ΕΕ για το Κυπριακό ο Τουσκ-Τα είπε τηλεφωνικώς με τον ΠτΔ
Στην τελική ευθεία οι προτάσεις για ψήφο στα 17, αυτόματη εγγραφή, Βουλευτές επικρατείας
Επιβεβαιώνεται η παρουσία της Ε.Ε στη Γενεύη-Δεν ανακοινώθηκε το όνομα
Εκθειάζει την Τουρκία, πάει στη Γενεύη με τα δύο κράτη στη βαλίτσα ο Τατάρ
Πυρά από κόμματα της αντιπολίτευσης για τον απολογισμό ΠτΔ-«Οι πολίτες έχουν κουραστεί με τις συνεχείς επαναλήψεις»
Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών για το Κυπριακό-«Η Γενεύη θα είναι η αρχή της διαδικασίας»