Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ

Μόνιμες λύσεις με αντισταθμιστικές παροχές στους συνταξιούχους, με αύξηση της χορηγίας των χαμηλοσυνταξιούχων και του επιδόματος για τους λήπτες του ΕΕ, ζητά η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ).

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση για μέτρα στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων με εφάπαξ ποσά, δηλαδή €100 το μήνα για τρεις μήνες, η ΕΚΥΣΥ αναφέρει πως η Κυβέρνηση προβαίνει «σε προσωρινές μπαλωματικές λύσεις και σε ημίμετρα», ενώ λέει ότι το μεγάλο κύμα ακρίβειας έχει «γονατίσει» τους χαμηλοσυνταξιούχους και «δεν τα βγάζουν πέρα μέχρι το τέλος του μήνα».

Όπως αναφέρει «η Κυβέρνηση πήρε αποφάσεις χθες που επαναφέρουν από 1/4/2024 τον φόρο κατανάλωσης με κόστος 8,3 σεντ το λίτρο στα καύσιμα, ενώ αναμένεται να σταματήσει η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα από τον Ιούλιο, όπως και η επαναφορά του ΦΠΑ στα προϊόντα, που σήμερα έχουν μηδενικό συντελεστή».

«Με βάση αυτά, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και ιδιαίτερα των συνταξιούχων θα επηρεαστεί αρνητικά» αναφέρεται ενώ η ΕΚΥΣΥ διερωτάται τι θα γίνει μετά τους τρεις μήνες και πώς θα τα βγάζουν πέρα οι χαμηλοσυνταξιούχοι, όπως και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι που έχουν χαμηλές συντάξεις και δεν είναι ενταγμένοι στο σχέδιο των χαμηλοσυνταξιούχων.

Η ΕΚΥΣΥ ζητά, μεταξύ άλλων, όπως αναθεωρηθεί το όριο της φτώχειας, το οποίο παρέμεινε το ίδιο από το 2013-2014, καταργηθεί το πέναλτι 12% στις συντάξεις, βελτιωθεί η νομοθεσία για να δικαιούνται σύνταξη χηρείας όλοι οι άντρες χήροι και αυξηθεί η χορηγία που παρέχει η Κυβέρνηση προς τα ηλικιωμένα άτομα, που υποχρεώνονται να παραμείνουν στις στέγες ηλικιωμένων.

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες