Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού κρούει η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου, η οποία προέβη την Παρασκευή σε συστάσεις προς το κοινό, για τα αυξημένα επίπεδα σκόνης τα οποία παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στην ατμόσφαιρα και οι αναμενόμενες αυξημένες θερμοκρασίες των επόμενων ημερών.

Όπως τονίζει, «σε περίπτωση που η σκόνη κατέβει σε επίπεδα εδάφους, τότε ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από χρόνιες πνευμονοπάθειες, όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, βρογχικό άσθμα, βρογχεκτασίες και πνευμονική ίνωση, συστήνεται όπως αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και παραμένουν ιδιαίτερα συνεπείς με τη φαρμακευτική τους αγωγή».

«Εάν παρουσιάσουν», σημειώνει, «συμπτώματα επιδείνωσης, όπως δυσκολία στην αναπνοή, ερεθιστικό βήχα, συριγμό ή βράγχος φωνής να επικοινωνήσουν άμεσα με τον θεράποντα ιατρό τους».

Εξάλλου, προσθέτει πως «εάν οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης των εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα αυξηθούν περαιτέρω, τότε οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) θα πρέπει να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους και να λαμβάνουν μέτρα προστασίας».

Σημειώνει, επίσης, ότι το κοινό μπορεί να ενημερώνεται από την εφαρμογή Air Quality Cyprus του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, για την ωριαία ποιότητα του αέρα στην ατμόσφαιρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατέρχονται σήμερα oι εργαζόμενοι στα κοινοτικά νηπιαγωγεία
Βροχές στο μενού του καιρού-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία
Ανοίγει τα χαρτιά του για συνταξιοδοτικό, συλλογικές συμβάσεις και ωράριο καταστημάτων ο Παναγιώτου
Μειωμένη παροχή νερού την Τρίτη στα υποστατικά του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας
Θολό τοπίο για τις πολλαπλές συντάξεις-Πάνε ολομέλεια για ψήφιση
Διιστάμενες απόψεις και εντάσεις στη συζήτηση για ευθανασία-Οι υπέρ, οι εναντίον και η θέση της εκκλησίας
Διακοπή νερού στο παραλιακό μέτωπο Λεμεσού λόγω βλάβης
Ο ΠΑΣΥΚΑΦ καλεί για προστασία των παιδιών από την καπνοβιομηχανία
Καταγγελία ΠΣΕΜ σε ΥΠΑΝ για αυξημένα επίπεδα δυσκολίας σε εξεταστικά δοκίμια-Ζητούν λήψη μέτρων για Παγκύπριες
Αντάλλαξαν βολές Χαραλαμπίδου-Σούπερμαν για την ευθανασία-Πυρά για την ανακουφιστική φροντίδα