Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα

Τα πτώματα δύο ανθρώπων που παρασύρθηκαν από τη θάλασσα ανασύρθηκαν σήμερα στη βορειοδυτική Ισπανία, την οποία σαρώνουν θυελλώδεις άνεμοι και κύματα ύψους 7 μέτρων, ανακοίνωσαν οι ομάδες διάσωσης.

«Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από πτώση στη θάλασσα στο Μούρος ντελ Ναλόν και το Κουντιλιέρο», επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου της Υπηρεσίας Εκτάκτων Περιστατικών των Αστουριών, περιφέρεια στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Οι πυροσβέστες ανέβασαν σε ένα ελικόπτερο «το άψυχο σώμα ενός ανθρώπου», που έπεσε από έναν κυματοθραύστη στο Μούρος ντε Ναλόν. Τους είχαν προειδοποιήσει το απόγευμα ότι «ένας άνθρωπος είχε μόλις πέσει στη θάλασσα».

Την ίδια ώρα, οι δυνάμεις αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων κλήθηκαν έπειτα από την πτώση μιας γυναίκας στο λιμάνι του Κουντιλιέρο, με το σώμα της να «χτυπά στα βράχια». «Αφότου περισυνελέγη από μία βάρκα που τη μετέφερε στο λιμάνι, η γυναίκα δεν είχε τις αισθήσεις της». Οι διασώστες εφάρμοσαν ΚΑΡΠΑ για μία ώρα, ωστόσο η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας εξέδωσε πορτοκαλί συναγερμό προειδοποιώντας για την επικινδυνότητα της θάλασσας σήμερα, κάνοντας λόγο για κύματα ύψους 6 έως 7 μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ζυμώσεις στον ΟΗΕ για το ψήφισμα της τρίτης επετείου από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Αρχίζει το παζάρι για τον νέο συνασπισμό και την επανεκκίνηση στη Γερμανία-Ο νικητής Μερτς ψάχνει συμπαίκτες
Ζητήθηκε αύξηση ενοικίου του κτιρίου που ενοικιάζεται από το 2008 για στέγαση της ΑΔΕ Λευκωσίας και του Αστυνομικού Σταθμού Στροβόλου
Πυρπόλησε όχημα 42χρονης αλλά τον έκαψε μαρτυρία-Χειροπέδες σε 49χρονο στη Λεμεσό
Άρχισαν οι έρευνες για την τραγωδία στη Λεμεσό-Είχε σταθεί πρόσφατα στα πόδια του μετά από τροχαίο ο άτυχος 33χρονος
Αυξάνεται η πόλωση-Υπόσχεται σχέδιο για εξοπλισμό και στήριξη η Φον Ντερ Λάιεν στην Ουκρανία
Συνεχίζει να... τσακίζει κόκκαλα η Coral-Αγγίζει το μείον οκτώ η θερμοκρασία απόψε
Καλέστηκε στην αραβική σύνοδο ο νέος πρόεδρος της Συρίας
Έτοιμο να χτυπήσει ξανά στη Γάζα το Ισραήλ-Σε κίνδυνο η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός
Η USAID απολύει ή θέτει σε διοικητική αργία σχεδόν όλους τους εργαζομένους της