Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας

Συνάντηση με τα μέλη της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) είχε την Πέμπτη ο Εσθονός Πρόεδρος, Αλάρ Κάρις, στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της ΔΕΑ, όπου του έγινε παρουσίαση του έργου της Επιτροπής.

O εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής κοινότητας στη ΔΕΑ, Λεωνίδας Παντελίδη, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά με τη συνάντηση, ανέφερε ότι έγινε στον Εσθονό Πρόεδρο μια παρουσίαση του έργου της Επιτροπής.

«Είδε με τα δικά του μάτια τη δουλειά που γίνεται στο εργαστήριο, αλλά του κάναμε και μια γενικότερη ενημέρωση για το πώς γίνεται η έρευνα, το ανασκαφικό κομμάτι, η επαφή μας με τις οικογένειες, όλες τις πτυχές του προγράμματος», ανέφερε ο κ. Παντελίδης.

Ο Εσθονός Πρόεδρος είχε συνάντηση με τον κ. Παντελίδη, τον εκπρόσωπο της τουρκοκυπριακής Κοινότητας στη ΔΕΑ, Χακκί Μουφτουζαντέ, και τον Εκτελών Χρέη Τρίτου Μέλους των ΗΕ, Μπρους Κόπκε.

Σύμφωνα με τον κ. Παντελίδη, ο Εσθονός Πρόεδρος έδειξε πολύ ενδιαφέρον, έμεινε εκεί αρκετή ώρα, και έκανε πολλές ερωτήσεις. «Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση μαζί του», δήλωσε.

Ο κ. Παντελίδης ανέφερε ότι είναι φανερό ότι υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον, αφού έχουν συνεχείς επισκέψεις, όπως των Πρόεδρων Γερμανίας, Ιταλίας, και της Εσθονίας αλλά και από άλλες αντιπροσωπείες. «Αυτό το ενδιαφέρον μας βοηθά», είπε ο κ. Παντελίδης, σημειώνοντας ότι διατηρεί το θέμα ζωντανό και «ασκεί τις αναγκαίες επιδράσεις που χρειάζονται για να μπορούμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας».

Σημείωσε ότι καλωσορίζουν αυτές τις επισκέψεις.

Δειτε Επισης

Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας
Επιμένει το ΑΚΕΛ για παύση Χαρτσιώτη από ΠτΔ-«Φαίνεται πως ξοφλά ακόμη προεκλογικά γραμμάτια του ‘23»
Αποφεύγει να απαντήσει στις επικρίσεις ο Μορφάκης Σολομωνίδης-«Δεν ρίχνω λάδι στη φωτιά»
Επενδύει στη συμβολή της ΕΕ ο Πρόεδρος για το Κυπριακό-«Λειτουργεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας»
Προεκλογικές σκοπιμότητες βλέπει πίσω από τις αντιδράσεις για τους κυνηγούς ο ΠτΔ-«Οι θεσμοί να βρίσκουν τρόπο να συνεργάζονται»
Η σταθερή ευρωπαϊκή θέση, ο εκνευρισμός της Τουρκίας και ο στόχος της αλλαγής στάσης
Σε εγκαίνια έκθεσης για τα 70 χρόνια ΕΟΚΑ στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ-«Ο αγώνας εξακολουθεί να εμπνέει»
Κάνει λόγο για αισθητά μειωμένες παράτυπες ροές μεταναστών ο ΠτΔ-«Άλλα κράτη θεωρούν της πολιτικές της ΚΔ ως βέλτιστες πρακτικές»
Καταψηφίστηκε πρόταση για απαλλαγή μελών Γνωμοδοτικού Συμβουλίου από Πόθεν Έσχες
Σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος-ΙΙ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο