Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια

Αποκαλυπτικά της δράσης τους είναι δύο βίντεο με τους διαρρήκτες που συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη και φαίνεται ότι είχαν ρημάξει σπίτια στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Τα βίντεο προέρχονται από διάρρηξη σπιτιού το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 23 Μαρτίου, στη Νέα Ερυθραία.

Οι θρασύτατοι διαρρήκτες μπήκαν στον κήπο του σπιτιού και εντόπισαν κάποια αλουμινένια πόρτα με παράθυρα στο πάνω μέρος. Ο ένας από τους διαρρήκτες επιδίωξε να την ανοίξει, κι όταν δεν τα κατάφερε επιχείρησε με κλωτσιές να σπάσει το κάτω πάνελ. Προσπάθησε, δεν τα κατάφερε, και με εκνευρισμό φώναξε τον συνεργό του, ο οποίος έβαλε περισσότερη δύναμη και έσπασε το πάνελ. Οι τρεις διαρρήκτες μπήκαν, έτσι, στο εσωτερικό του σπιτιού και με τον ίδιο τρόπο βγήκαν λίγο αργότερα.

Στο παρακάτω βίντεο διακρίνεται το αυτοκίνητο των διαρρηκτών

Η επεισοδιακή καταδίωξη των διαρρηκτών

Υπενθυμίζεται ότι, τελικά, οι διαρρήκτες έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. μετά από επεισοδιακή καταδίωξη την επόμενη ημέρα και αφού είχαν διαρρήξει ένα σπίτι στην Εκάλη.

Κατά τη διαφυγή τους από το διαμέρισμα στο οποίο είχαν εισβάλει στην Εκάλη, και ενώ κινούνταν στην οδό Θησέως στη Νέα Ερυθραία, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί τούς κάλεσαν να ακινητοποιήσουν το όχημά τους, αλλά εκείνοι, αντί να υπακούσουν στις εντολές των αστυνομικών, διέφυγαν, οδηγώντας επικίνδυνα: κάνοντας ελιγμούς, οδηγώντας στην αντίθετη ροή κυκλοφορίας κ.λπ.

Μάλιστα, στην Κηφισιά, όπου συνεχίστηκε η καταδίωξη, το όχημα των δραστών προσέκρουσε σε άλλο διερχόμενο, ενώ όταν αστυνομικός κατέβηκε από τη μηχανή ζητώντας τους να ακινητοποιήσουν το όχημά τους, εκείνοι επιχείρησαν να τον πατήσουν! Σε εκείνο το σημείο ο αστυνομικός έριξε βολή ακινητοποίησης με στόχο την εμπρόσθια δεξιά ρόδα του αυτοκινήτου, η οποία κατέληξε στη μεταλλική επιφάνεια πάνω από τη ρόδα του οχήματος.

Ο οδηγός του οχήματος στο οποίο επέβαιναν τα μέλη της συμμορίας άλλαξε την πορεία του και κινήθηκε, μέσω της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, σε τοπικές οδούς της Κηφισιάς, προκειμένου να διαφύγουν τη σύλληψη.

Τελικά, στη συμβολή της οδού Αγίας Παρασκευής με την οδό Αγίας Κυριακής στην Κηφισιά, προσέκρουσαν με το όχημά τους σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν το όχημα διαφεύγοντας πεζή. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν σε κοντινή απόσταση, όπου και τους συνέλαβαν.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Έστησαν μικρό καρτέλ μέσα σε σχολεία στην Πάτρα-Ναρκωτικά ζυγαριές και ξυλοδαρμοί
Πυκνώνει το μυστήριο με τον ρεμπέτη που εξαφανίστηκε από τη Θεσσαλονίκη
Η Ελλάδα αποχαιρέτησε με συγκίνηση και υπερηφάνεια την Ολυμπιακή Φλόγα
Συγκλονίζουν οι συνάδελφοι του Λυγγερίδη-Οι καταθέσεις τους για την επίθεση των χούλιγκανς
Σημαντική πρόοδος στη Θετική Ατζέντα, λένε οι ΥΦΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας
ΒΙΝΤΕΟ: Στον δρόμο για το Παρίσι η Ολυμπιακή Φλόγα
Απολύθηκαν πέντε δικαστές στην Ελλάδα λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων
Αν η Γαλλία ζητήσει εγγράφως Crotale, η Ελλάδα θα συναινέσει
Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών
Στην Εισαγγελία παρέδωσε το ΥΠΕΣ Ελλάδας το πόρισμα για διαρροή email αποδήμων