Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»

Το Υπουργείο Υγείας με συνεχείς παρεμβάσεις του προωθεί την αναβάθμιση και όχι την υποβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Αθηνά Τυρίμου, με αφορμή τις καταγγελίες ΠΑΣΥΚΙ περί «ξηλώματος» των δημοσίων νοσοκομείων.

Κληθείσα από το ΚΥΠΕ να απαντήσει στα δημοσιεύματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στη διαρροή επιστολών μεταξύ Υπουργείου Υγείας και ΟΚΥπΥ, αναφορικά στο θέμα της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τερματισμό αποσπάσεων ιατρικών λειτουργών από τον ΟΚΥπΥ και την επιστροφή τους στο Υπουργείο Υγείας, λόγω συγκεκριμένων αναγκών που υπάρχουν στις Ιατρικές Υπηρεσίες, η κ. Τυρίμου ανέφερε πως «ο τερματισμός αποσπάσεων αφορά αριθμό μικρότερο των πέντε ατόμων, σημειώνοντας ότι κάποιοι εξ αυτών, ενδεχομένως να είναι υπό το καθεστώς "μερικής απόσπασης"».

Συνεπώς, σημείωσε, «δεν τίθεται θέμα το Υπουργείο Υγείας να προβαίνει σε ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα. Αντίθετα, με συνεχείς παρεμβάσεις του, προωθεί την αναβάθμιση και όχι την υποβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων».

Σύμφωνα με την κ. Τυρίμου «το Υπουργείο Υγείας είναι υποχρεωμένο, βάσει των υφιστάμενων νόμων και κανονισμών, όταν παρίσταται ανάγκη, να αντλεί προσωπικό με αυτόν τον τρόπο».

Δειτε Επισης

Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»
Προχωρά η σύνδεση γεωτρήσεων στην Πάφο-«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν περικοπές»
Άνοιξαν πυρ κατά οχήματος 64χρονης στη Λεμεσό-Ήταν σταθμευμένο στην αυλή της οικίας της
Διαφορετικές αναγνώσεις στην Επιτροπή Νομικών στην πρόταση νόμου για καθορισμού θητειών βουλευτών
Στους 20 ανήλθε ο αριθμός των μαθητών μετά το τροχαίο με λεωφορείο στα κατεχόμενα
Περισσότερες ώρες δουλεύουν οι Κύπριοι σε σχέση με τους άλλους ευρωπαίους-Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Βρέθηκε βρέφος σε σακούλα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στον Άλιμο-Προσήχθη η γυναίκα που δηλώνει μητέρα του
Όρισε συνέδριο για τις 14 Ιουνίου η ΔΗΠΑ-Επικαιροποιεί θέσεις και χαράζεται πολιτική
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες με τον μητροκτόνο μετά τη δολοφονία–Οι πόζες του 21χρονου στα social media
Διπλωματικό θρίλερ για την Ουκρανία-Ο Λαβρόφ δεν θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, όλα τα φώτα στραμμένα στον Πούτιν