Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»

Την μεταφορά του φυσικού αερίου που έχει εντοπιστεί στα ανοιχτά της Κύπρου στην Ευρώπη δια μέσου της Τουρκίας, εισηγήθηκε ο «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, ο κ. Ερτουγρούλογλου μίλησε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Τουρκία από την Εταιρεία Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ουλούνταγ της Προύσας. 

«Εάν πρόκειται να αξιοποιηθεί ο φυσικός πλούτος της Γαλάζιας Πατρίδας, υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Η τδβκ θα εμπλακεί και σε αυτές τις προσπάθειες και η Τουρκία θα πρωτοστατήσει σε αυτό το έργο» είπε ο κ. Ερτουγρούλογλου, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος. «Τα πλούτη θα μεταφερθούν στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας. Δεν υπάρχει άλλη φόρμουλα εκτός από αυτή» πρόσθεσε. 

Αναφέροντας ότι απώτερος στόχος τους είναι η αναγνώριση, ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ότι το καθεστώς των κατεχομένων θα πρέπει να εξισωθεί με αυτό της ε/κ πλευράς ως «απαραίτητη προϋπόθεση για λύση του Κυπριακού». 

«Δεν εμπιστευόμαστε καμία διαβεβαίωση οποιασδήποτε χώρας ή της διεθνούς κοινότητας», είπε ακόμη ο «υπεξ». 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
«Ατυχείς και διχαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμβούλου Ερντογάν για Ουστέλ ο Τατάρ
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς
Προηγείται ο Τατάρ του Έρχιουρμαν και σε δημοσκόπηση τουρκικής εταιρείας
Επανέρχεται ο Οδυσσέας για το κέντρο δεξιώσεων-«Ο Χριστοδουλίδης θεωρεί ότι η διαπλοκή δεν είναι σοβαρό θέμα;»
Είχε εκδοθεί διάταγμα κατεδάφισης για το κέντρο δεξιώσεων-Εντόπισε προ πολλού τις παρανομίες το ΥΠΕΣ
Διευκρινίζει ο Στιούαρτ για την επόμενη διευρυμένη-«Δεν μπορεί να είναι επανάληψη της Γενεύης, δεν μιλάμε ακόμα για λύση»
Anadolu: Δεν αντικατοπτρίζει την άποψη της Τουρκίας ο χάρτης ΘΧΣ-«Ξεκίνησε μελέτες το ψευδοκράτος»
Για τεχνάσματα κατηγορεί Οδυσσέα το Προεδρικό-«Από το 2022 η έγκριση, από την προεκλογική η φωτογραφία»