Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία» είπε στην ομιλία του στη βουλή ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στις προσωπικές επιθέσεις που έχει δεχθεί τον τελευταίο χρόνο, υποστήριξε ότι στόχος των επιθέσεων είναι η κυβέρνηση και η ΝΔ, έκανε αναφορά στο Μάτι, λέγοντας ότι όταν εκείνος και ο πρωθυπουργός λίγες ώρες μετά την τραγωδία πήγαν επί τόπου, «δεν έπαιξαν θέατρο όπως στο Μάτι». 'Οποίος έχει κατηγορίες για μένα, ας τις φέρει, είμαι εδώ, είμαστε όλοι εδώ», είπε.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

- Επέλεξα να απαντήσω θεσμικά στη βουλή, δεν κρύβομαι, δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία, είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ.Καραμανλής.

- Ήταν πολλά τα μοιραία λάθη, όχι ένα. Εφτά φορές παραβιάστηκε ο γενικός κανονισμός κυκλοφορίας.

- Γνωρίζετε ότι παρουσιάζετε στους πολίτες ως αυτονόητα συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν στο 15% των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων.

- Μας κατηγορείτε για συγκάλυψη ενώ παραιτήθηκα αμέσως. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη που είναι εξ ορισμού αντικειμένική.

- Συγκάλυψη είναι να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις, να πατάς στον ανθρώπινο πόνο και να υποσκάπτεις θεσμούς.

- Νομίζετε ότι δεν πονάω εγώ όπως κάθε Έλληνας; Δεν ανατριχιάζω όταν αναλογίζομαι το δράμα που περνούν αυτές οι οικογένειες; Ότι δεν θα έδινα τα πάντα για να ζουν αυτοί οι 57 άνθρωποι. Μιλάω ως άνθρωπος και ως πατέρας τριών παιδιών.

-Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο σημείο και αυτές οι εικόνες δεν θα σβήσουν ποτέ από τη μνήμη μου. Δεν παίξαμε θέατρο όπως άλλοι στο Μάτι.

- Δεν θα πω ότι τα κάναμε όλα σωστά, γι' αυτό ανέλαβα την πολιτική ευθύνη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 50χρονος στην Ακράτα που απειλούσε τη σύζυγό του-Τον πήγαν σε ψυχιατρική κλινική, αλλά απέδρασε
Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Ενημέρωση από το Βατικανό
Γυναίκα έχει ταξιδέψει σε 60 χώρες–Για ποιο μέρος δεν θέλει ούτε να ακούσει
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου-Χρήση φαρμακευτικής ουσίας δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις
Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη
ΒΙΝΤΕΟ: Φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ» ο δράστης πριν την επίθεση στη Γαλλία
Eπίθεση σε αγορά στη Γαλλία με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες
Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Επικοινωνία Μητσοτάκη και Ζελένσκι-«Καμία απόφαση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία»