Η Ισπανία έριξε από αέρος 26 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Ισπανίας έριξαν σήμερα από αέρος 26 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους στην πολιορκούμενη Λωρίδα της Γάζας και η Μαδρίτη ζήτησε από το Ισραήλ να ανοίξει χερσαίους σταθμούς διέλευσης προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός λιμού, έγινε γνωστό από το Yπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, που διεξήχθη σε συντονισμό με την Ιορδανία και τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ρίχθηκαν περισσότερες από 11.000 μερίδες φαγητού, προκειμένου να μετριαστούν τα «καταστροφικά επίπεδα της επισιτιστικής ανασφάλειας», με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι έως και 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι στη Γάζα, τονίζει το Υπουργείο σε μια ανακοίνωση.

«Η Ισπανία επιμένει στο άνοιγμα των χερσαίων σημείων διέλευσης ως ένα απαραίτητο μέτρο προκειμένου να αποφευχθεί μια κατάσταση λιμού», προστίθεται.

Άλλες χώρες της Δύσης, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία, πραγματοποιούν επίσης ρίψεις από αέρος για να διανείμουν βοήθεια που θα αμβλύνει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, έπειτα από σχεδόν 6 μήνες πολέμου μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των μαχητών της Χαμάς.

Το ισπανικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε εκ νέου τη δέσμευσή του να στηρίξει την UNRWA, την Υπηρεσία Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους, προκειμένου να συνεχίσει να υφίσταται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

H υπηρεσία κατασκοπείας της Ρωσίας κατηγορεί τη Σερβία ότι πoυλά πυρομαχικά στην Ουκρανία
Τι γνωρίζουμε για τη βάση Αλ Ουνέιντ με τους 8.000 Αμερικανούς στο Κατάρ στην οποία επιτέθηκαν οι Ιρανοί
Ο Νετανιάχου σέρνει τις ΗΠΑ σε έναν ακόμη δαπανηρό πόλεμο, δηλώνει η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε εμπορικό κέντρο στη Ντόχα την ώρα του αντιαεροπορικού συναγερμού
Έρευνες για τον εντοπισμό 7χρονου που έπεσε στη θάλασσα στο Φαρμακονήσι
Η Τεχεράνη αποκάλυψε τον «Khaybar», τον βαλλιστικό πύραυλο που χρησιμοποίησε πρώτη φορά κατά του Ισραήλ
Βίντεο από την ιρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην Ντόχα
Τραμπ: Άκουσα καλά τον Μεντβέντεφ να λέει πως η Ρωσία θα στείλει πυρηνικές κεφαλές στο Ιράν;
Πούτιν: Η κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή φέρνει τον κόσμο πιο κοντά σε μεγάλο κίνδυνο
Διπλωματικό θρίλερ στα Στενά του Ορμούζ-Κλιμάκωση της κρίσης με εμπλοκή και της Κίνας