Επιστράτευσε και το Instagram ο ΔΗΣΥ για αντεπίθεση-«Στην προπαγάνδα του ΕΛΑΜ απαντάμε με αλήθειες»

«Στην προπαγάνδα του ΕΛΑΜ απαντάμε με αλήθειες», έγραψε ο ΔΗΣΥ στον λογαριασμό του στο Instagram, κάτω από βίντεο της αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου του, Φωτεινής Τσιρίδου. Σύμφωνα με την κ. Τσιρίδου «απέναντι στην προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση που κάποιοι επιχειρούν οργανωμένα και καθημερινά, εμείς θα επαναλαμβάνουμε τις θέσεις και τις αρχές μας».

Επανέλαβε πως η παράταξή της δεν έχει καμία πολιτική ταύτιση με το ΕΛΑΜ και κατηγόρησε στελέχη του κόμματος για «fake news, ανακρίβειες και παραπληροφόρηση». Ανέφερε πως όντως ο ΔΗΣΥ τάσσεται υπέρ της λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, «που δεν είναι η θέση της Τουρκίας, όπως ανιστόρητα αναφέρει το ΕΛΑΜ, αλλά η διαχρονική θέση της πλευράς μας». «Προτείνουμε λύση που εξασφαλίζει την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού στις εστίες του. Αυτοί τι προτείνουν;», διερωτήθηκε η κ. Τσιρίδου. «Με παληκαρισμούς και ανεύθυνες πολιτικές, απλώς θα εξυπηρετηθούν οι στόχοι της Τουρκίας ενάντια στον Κυπριακό Ελληνισμό και τα συμφέροντα της πατρίδας μας», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, η βουλεύτρια του ΔΗΣΥ υποστήριξε ότι το κόμμα της δεν πολιτεύεται με ευχολόγια και μισαλλόδοξες και ακραίες συμπεριφορές, όπως κάνει το ΕΛΑΜ. «Είναι η μόνη πολιτική δύναμη με απτές προτάσεις», είπε. Κατηγόρησε, επίσης, το εθνικιστικό κόμμα ότι δεν πιστεύει στην ΕΕ και θέλει να τη διαλύσει από μέσα. «Θα τους αφήσουμε;», διερωτήθηκε.

Κάλεσε, παράλληλα, το ΕΛΑΜ να διερωτηθεί γιατί συμπορεύεται και ψηφίζει με το ΑΚΕΛ στα θέματα οικονομίας και κοινωνικής πολιτικής «και μετά να μας κάνουν μαθήματα οικονομίας». Εμείς, είπε, σίγουρα αποδείξαμε ότι μπορούμε να προστατέψουμε την οικονομία, τη χώρα και τους συμπολίτες μας.

Η Φωτεινή Τσιρίδου δήλωσε επίσης πως «ο σεξισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και ο περιορισμός της ελευθερίας της άποψης δεν αρμόζει ούτε στον ΔΗΣΥ διαχρονικά, ούτε στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο ελληνικός πολιτισμός και η Δημοκρατία που γεννήθηκε μέσα από τον Ελληνισμό ήταν πάντα αποδεχτική στους αδύνατους και πάντα περιόριζε τις ακραίες φωνές».

«Με αυτές τις αρχές και αξίες θα συνεχίσουμε, έχοντας ως πυξίδα μας το καλό της πατρίδας μας», κατέληξε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι από την στιγμή της επισημοποίησης της «μεταγραφής» του τέως αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, Μάριου Πελεκάνου, στο ΕΛΑΜ, του οποίου θα είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές, ο ΔΗΣΥ εξαπολύει συνεχείς επιθέσεις προς το κόμμα, επιδιώκοντας αυτού του είδους τη δημόσια αντιπαράθεση. Η επιλογή του Instagram ενδεχομένως επενδύει στη διάχυση του μηνύματος που προσπαθεί να στείλει η παράταξη σε πιο νεανικά κοινά, που δεν παρακολούθησαν τη δημόσια συζήτηση των τελευταίων ημερών.

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις